search icon

Οικονομία

Ανοδικό άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων

Επεκτείνουν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές τα χθεσινά κέρδη τους εν μέσω αισιοδοξίας για την αναστροφή του κλίματος της οικονομίας των ΗΠΑ

Επεκτείνουν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές τα χθεσινά κέρδη τους εν μέσω αισιοδοξίας για την αναστροφή του κλίματος της οικονομίας των ΗΠΑ μετά και την ανακοίνωση των κερδών της Alcoa.
O FTSEurofirst 300 κινήθηκε ανοδικά μέχρι και 0,5% στις 1.185,79 μονάδες, ενώ χθες κατέγραψε κέρδη 1,4% μετά την ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων της Alcoa, της μεγαλύτερης εταιρίας παραγωγής αλουμινίου των ΗΠΑ.
Τα θετικά εταιρικά στοιχεία ακολούθησαν τα επίσης θετικά στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Η Electricite de France σημείωσε άλμα φτάνοντας στην υψηλότερη τιμή της από τον Μάρτιο του 2012 μετά την αναβάθμιση της από την UBS. Η LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton κέρδισε 1,6% μετά την επίτευξη συμφωνίας εξαγοράς του 80% της ιταλικής εταιρίας ενδυμάτων Loro Piana. Η PSA Peugeot Citroen κατέγραψε κέρδη.

Ο Stoxx Europe 600 κέρδισε 0,5% στις 293,81 μονάδες στο Λονδίνο. Ο δείκτης κατέγραψε χθες κέρδη καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ μπορεί να αντέξει μια επιβράδυνση του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την Federal Reserve. Ο Stoxx 600 κατέγραψε άνοδο 1,2% την περασμένη εβδομάδα καθώς η ΕΚΤ και η Τράπεζα της Αγγλίας δήλωσαν ότι θα διατηρήσουν τα επιτόκια χαμηλά στο κοντινό μέλλον. Τα futures στον Standard & Poor’s 500 κέρδισαν σήμερα 0,4% ενώ ο δείκτης MSCI Asia Pacific σκαρφάλωσε 1,6%. 
“Η Alcoa έκανε μια καλή αρχή ανοίγοντας την περίοδο ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων”, δήλωσε ο Chris Weston της IG Markets στη Μελβούρνη, στο Bloomberg. “Ωστόσο, για εμάς ο σχολιασμός είναι που έχει ενδιαφέρον. Το γεγονός ότι η ζήτηση της Κίνας για αλουμίνιο έχει μεγαλώσει κατά 11% φέτος σε σύγκριση με το 9% του 2012, είναι θετικό.”
Η Alcoa, το πρώτο μέλος Dow Jones Industrial Average που ανακοίνωσε τριμηνιαία αποτελέσματα,   δήλωσε ότι με εξαίρεση κάποιες δαπάνες, το κέρδος της ανα μετοχή ήταν στα 7 σεντς. Οι πωλήσεις της έπεσαν στα 5,85 δισ. δολάρια, όμως και πάλι κινήθηκαν πάνω από τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 5,79 δισ. δολάρια. 

Η EDF σημείωσε ράλι 6,3% στα 18,88 ευρώ μετά την αναθεώρηση των μετοχών της από την UBS από “neutral” σε “sell”.
Η LVMH κέρδισε 1,6% στα 130,75 ευρώ. 
Η Hikma Pharmaceuticals Plc κατέγραψε άνοδο 1,3% στις 1.064 πένες έπειτα από την αναθεώρηση της μετοχής της από την UBS σε “sell” από “neutral”. Η φαρμακοβιομηχανία σημείωσε χθες άλμα 5,6% στην υψηλότερη τιμή της από την αρχική της δημόσια προσφορά το 2005 αφού αναθεώρησε την εκτίμηση της για επέκταση των κερδών της κατά 17% φέτος.
Η Peugeot κέρδισε 2,2% στα 7,42 ευρώ. 

Αυτή την ώρα στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,93%, στο Παρίσι ο CAC 40 άνοδο 0,72% και ο DAX καταγράφει κέρδη 1,04% στις 0.051,48 μονάδες.

Exit mobile version