search icon

Οικονομία

Γιατί είναι μια καλή αγορά ο άργυρος στα 20 δολάρια η ουγγιά

O άργυρος μπορεί να επιφέρει αρκετά κέρδη σε κάποιον αν είναι προσεκτικός. Από τα 30 δολάρια η ουγγιά που βρίσκονταν στην αρχή του έτους, τώρα η τιμή του ασημιού βρίσκεται στα 20 δολάρια.

O άργυρος μπορεί να επιφέρει αρκετά κέρδη σε κάποιον αν είναι προσεκτικός. Από τα 30 δολάρια η ουγγιά που βρίσκονταν στην αρχή του έτους, τώρα η τιμή του ασημιού βρίσκεται στα 20 δολάρια.

“Οι περισσότερες ενδείξεις είναι προς την κατεύθυνση ότι η τιμή του ασημιού βρίσκεται πολύ κοντά, αν δεν είναι ήδη, στο κατώτερο σημείο της” ανέφερε στο marketwatch.com ο Paul Mladjenovic, ειδικός σε θέματα πολύτιμων μετάλλων. 

“Οι μαζικές πωλήσεις ασημιού κατά την διάρκεια του πρώτου μισού του έτους δημιούργησαν ακραίες bullish συνθήκες” αναφέρει ο Mladjenovic.

Η τιμή του ασημιού έκλεισε την Πέμπτη στα 20,15 δολάρια η ουγγιά, πεσμένη κατά 34% σε σχέση με πέρσι.

Ένα μήνα πριν, στις 27 Ιουνίου, η τιμή του ασημιού ήταν 18,53%, στο κατώτερο σημείο από τον Αύγουστο του 2010.

“Η αγορά του ασημιού είναι πιο… συναισθηματική με μεγάλα σκαμπανεβάσματα, μεγαλύερα από άλλα μέταλλα” αναφέρει ο Alan Knuckman, υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού του Trading Advantage.

“Τα κέρδη είναι μερικές φορές καλύτερα στο ασήμι αν είσαι στην σωστη πλευρά, ανέφερε ο Knuckman.

Σύμφωνα με τον Mladjenovic προτιμά το ασήμι σ’ αυτές τις χαμηλές τιμές.

Ο επικεφαλής της Fed Ben Bernanke ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι κανείς δεν καταλαβαίνει τις τιμές του χρυσού, και ο άργυρος που είναι στενά συνδεδεμένος με τις κινήσεις του χρυσού και αυτός δεν είναι εύκολο να κατανοηθεί.

Ο Bernanke εν μέρει είχε δίκιο για το χρυσό.

Τα τελευταία χρόνια, ο άργυρος κινούνταν μαζί με τον χρυσό λίγο πιο υψηλά κατά την άνοδο του χρυσού και λίγο πιο χαμηλά κατά την πτώση του.

Η τιμές του χρυσού κατέγραψαν το δεύτερο τρίμηνο απώλειες πάνω από 23%, ενώ του ασημιού αντίστοιχα 32%. Έτσι μία πιθανή άνοδος του χρυσού θα φέρει και περισσότερα κέρδη στην τιμή του ασημιού, άρα και κέρδη σ’ αυτόν που θα επιλέξει τον άργυρο.

Exit mobile version