search icon

Οικονομία

Ανόδου συνέχεια στην Ευρώπη καθώς η οικονομία βγαίνει απ’ την ύφεση

(upd)Ανοδικά κινήθηκαν για ακόμη μία συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τα καλύτερα των προβλέψεων στοιχεία για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης και τον τερματισμό της ύφεσης στο β' τρίμηνο. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ). Ωστόσο, η δημοσιότητα των πρακτικών από την Τράπεζα της Αγγλίας, οδήγησαν σε μικρές απώλειες το δείκτη του Λονδίνου, περιορίζοντας έτσι τη δυναμική ανόδου των αγορών.

(upd)

Ανοδικά κινήθηκαν για ακόμη μία συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τα καλύτερα των προβλέψεων στοιχεία για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης και τον τερματισμό της ύφεσης στο β’ τρίμηνο. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ). Ωστόσο, η δημοσιότητα των πρακτικών από την Τράπεζα της Αγγλίας, οδήγησαν σε μικρές απώλειες το δείκτη του Λονδίνου, περιορίζοντας έτσι τη δυναμική ανόδου των αγορών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύθηκε 0,39% στις 309 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX κέρδισε 0,24% στις 8.436 μονάδες,  στο Παρίσι ο CAC 40 με κέρδη 0,57% στις 4.116 μονάδες,  ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 με απώλειες της τάξης του 0,23% βρέθηκε στις 6.597 μονάδες.

Κέρδη 0,36% για τον FTSE MIB στο Μιλάνο ενώ στη Μαδρίτη ο ΙBEX 35 παρά τις απώλειες ενδοσυνεδριακά έκλεισε με άνοδο 0,28%.

Η μετοχή της RWE AG εμφάνισε απώλειες 4,2% καθώς τα αποτελέσματα β’ τριμήνου απογοήτευσαν τους αναλυτές. Πιέσεις και στη μετοχή της Celecio καθώς η εταιρεία φαρμάκου υποβάθμισε τις προβλέψεις της για τα κέρδη στο σύνολο της χρονιάς.

Βούτια 5% για τη μετοχή της Portugal Telecom παρά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων. Αντίθετα ένονα ανοδικά κατά 4,1% κινηθηκαν οι μετοχές της ελβετικής Swiss Life Holding μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου.

“Οι προσδοκίες της αγοράς ήδη έχουν αποτυπωθεί στο ταμπλό όταν δημοσιοποιήθηκαν τα ισχυρά στοιχεία PMI Ιουλίου”, σχολιάζει ο Witold Bahrke, στρατηγικός αναλυτής της PFA Pension στην Κοπεγχάγη με υπο διαχείριση κεφάλαια ύψους 55 δισ δολ. “Η Ευρώπη επιδεικνύει σημάδια ζωής και εξόδου απ’ την ύφεση νωρίτερα απ’ ότι οι περισσότεροι περίμεναν. Επιπλέον κάποιοι δείκτες δείχνουν νέα επιτάχυνση της οικονομικής δραστηριότητας τους επόμενους μήνες, κάτι φυσικά που είναι θετικό”, συμπληρώνει.

Το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,3% κατά το β’ τρίμηνο σε σχέση με το α’ τρίμηνο, σύμφωνα με την Eurostat. Οι αναλυτές κατά μ.ο. περίμεναν μία αύξηση γύρω στο 2%. Ωστόσο σε ετήσια βάση το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,7%

Το πρωί ο MSCI Asia Pacific ενισχύθηκε 0,5% στον απόηχο των καλύτερων στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ που ενισχύουν τις προσδοκίες για την ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου. Αυτή ήταν η πέμπτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση στην Ασία. Σημειώνεται πως η αγορά του Χονγκ Κονγκ δεν λειτούργησε λόγω τυφώνα που πλήττει την περιοχή.

Με κέρδη 1,2% o Topix στο Τόκιο με το τζίρο των συναλλαγών να κινείται στα χαμηλά έτους.

Μικρές απώλειες στη Wall Street.

Exit mobile version