search icon

Οικονομία

El-Erian: Στο τέλος της εβδομάδας πιθανά να ανακοινωθεί το φρένο στην στήριξη της αμερικανικής οικονομίας

Ο Mohamed El-Erian CEO και co-CIO της Pimco αναφέρεται στο πόσο η αποχώρηση του Larry Summer από την κούρσα για την θέση του επικεφαλής της Fed θα επηρεάσει την νομισματική πολιτική της Fed σχετικά με το φρένο στην στήριξη της αμερικάνικής οικονομίας.

Ο Mohamed El-Erian CEO και co-CIO της Pimco αναφέρεται στο πόσο η αποχώρηση του Larry Summer από την κούρσα για την θέση του επικεφαλής της Fed θα επηρεάσει την νομισματική πολιτική της Fed σχετικά με το φρένο στην στήριξη της αμερικάνικής οικονομίας.

Η Federal Reserve πιθανά να ξεκινήσει το φρένο στην στήριξη της αμερικανικής οικονομίας, μέσω του προγράμματος αγοράς ομολόγων, αυτή την εβδομάδα ανέφερε στο  CNBC ο Mohamed El-Erian.

“Πιστεύουμε ότι αυτή η εβδομάδα είναι πιο πιθανή”  δήλωσε ο El-Erian τονίζοντας ότι περιμένει επιβράδυνση του προγράμματος στήριξης κατά 10 με 15 δισ. δολάρια (σε σύνολο 85 δισ. τον μήνα).

Η Fed δεν θα πατήσει το φρένο στην στήριξη της αμερικανικής οικονομίας επειδή οι συνθήκες της οικονομίας θα έχουν βελτιωθεί αισθητά, αλλά επειδή ο Bernanke έχει περιγράψει το κόστος και τους κινδύνους στις αγορές από την παρατεταμένη αγορά ομολόγων”, δήλωσε ο El-Erian.

Σ’ έναν χρόνο η Fed είναι πιθανό να έχει εγκαταλείψει το πρόγραμμα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, αναφέρει ο El-Erian, τονίζοντας πως δεν πιστεύει πως θα ανέβουν τα επιτόκια επειδή η “οικονομία παραμένει ασθενής”.

Όπως δηλώνει ο El-Erian οι επενδυτές πιστεύουν ότι η Yellen, το μεγάλο φαβορί για την θέση του Bernanke, θα κρατήσεις την νομισματική πολιτική της Fed στη σωστή κατεύθυνση.

Exit mobile version