του Δημήτρη Παφίλα
Το αποκαλούμενο «έξυπνο» χρήμα έχει επενδύσει στην Αθήνα και θα αναζητά για αρκετό καιρό ακόμη τοποθετήσεις ενώ και αρκετοί Έλληνες είναι ενεργοποιημένοι ή σκέπτονται να ενεργοποιηθούν.
Αυτή είναι η εικόνα στο χρηματιστήριο της οδού Αθηνών που σήμερα πήγε ένα βήμα παραπάνω, εν μέσω μιας αδιέξοδης συζήτησης στην πολιτική που οδηγεί σε άλλες εποχές την Ελλάδα.
Με μια συνεδρίαση που εξελίχθηκε σταδιακά, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,66% φθάνοντας στις 1011,85 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε και τις 1.016 μονάδες. Υπεραπόδοση 7,21% για την Ιντραλοτ, 5,15% για την ΔΕΗ και 5,73% για την Τράπεζα Πειραιώς. Πάνω Από 3% η απόδοση σε Jumbo, ΟΛΠ και ΟΠΑΠ.
Ρευστοποιήσεις στην Folli- Follie που είχε ξένο αγοραστή, έκλεισε με πτώση 2,12%. Πάνω από 2% τα κέρδη σε Κύπρου- ΜIG και ΕΛΠΕ. Στα 57 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές.
Τα κυριότερα σημεία για τις μετοχές που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον έχουν ως εξής:
Ο ΟΠΑΠ με κλείσιμο στο 6,87 ευρώ μπορεί να ξαναδοκιμάσει το υψηλό του 7,10 ευρώ χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα το περάσει με την πρώτη.
Η Intralot έχοντας κλείσει πάνω από 2,20 ευρώ δείχνει ικανή να δοκιμάσει τώρα το επίπεδο των 2,50 ευρώ καθώς φαίνεται ότι η νέα σύμβαση με τον ΟΠΑΠ βρίσκεται στην τελική ευθεία προς υπογραφή.
Οσον αφορά τον Μυτηλιναίο, που πραγματοποίησε βαθειά διόρθωση μέχρι κάτω από τα 4,90 ευρώ, η επόμενη αντίσταση είναι στα 5,80 ευρώ με την Εurobank να έχει δώσει τιμή-στόχο τα 6,40 ευρώ.
Τέλος, η ΓΕΚ Τερνα δείχνει ικανή να ξαναδοκιμάσει τα επίπεδα υψηλότερα του 2,60.
Όλα αυτά αποτελούν στοιχεία τεχνικής ανάλυσης των διακυμάνσεων και δεν συνιστούν σύσταση αγοράς ή πώλησης. Εξάλλου ο Γενικός Δείκτης έχει σημείο αντίστασης τις 1.025 μονάδες