Οι ασιατικές μετοχές εκτός Ιαπωνίας καταγράφουν άνοδο καθώς οι επενδυτές αναμένουν περιορισμένες παρενέργειες από την μερική αναστολή λειτουργίας των κρατικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Πτωτικά οι ιαπωνικές μετοχές.
Η Samsung Electronics κέρδισε 3% στη Σεούλ μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου θα είναι βελτιωμένα. Η Paladin Energy σημείωσε άλμα 9,4% στο Σίδνεϊ καθώς η εταιρία ανακοίνωσε περικοπές δαπανών. Η Hutchison Whampoa κέρδισε 3,1% αφού υπάρχει η πιθανότητα να αναζητήσει χρηματοδότηση 10 δισ. Η Nissan Motor σημείωσε πτώση 1,4% καθώς το γεν ενισχύθηκε.
Ο δείκτης MSCI Asia Pacific εκτός Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,4% στις 462,92 μονάδες στο Τόκιο. Ο δείκτης που περιλαμβάνει και τις ιαπωνικές μετοχές κατέγραψε απώλειες 0,3% στις 138.47 μονάδες. Η αμερικανική κυβέρνηση έχει βάλει μερικό λουκέτο μετά την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό. Το επόμενο ακανθώδες ζήτημα που έχει να αντιμετωπίσει το Κογκρέσο έχει να κάνει με την αύξηση του ορίου του χρέους των 16,7 τρις δολαρίων αυτό το μήνα.
Ο ιαπωνικός Topix σημείωσε πτώση 1,5%. Ο πρωθυπουργός της χώρας Σίνζο Άμπε χθες παρουσίασε το πακέτο μέτρων 5 τρις γεν για την τόνωση της οικονομίας και ανακοίνωσε τη πρώτη αύξηση της φορολόγησης των πωλήσεων από το 1997.
Οι Ιάπωνες εξαγωγείς κατέγραψαν απώλειες καθώς το γεν διατήρησε τα χθεσινά υψηλά επίπεδα έναντι του δολαρίου. Η Nissan υποχώρησε 1,4% στα 978 γεν και η Komatsu Ltd., κατέγραψε απώλειες 2% στα 2.358 γεν.
Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,2% και στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 κέρδισε 0,5%. Στη Νότια Κορέα ο Kospi ενισχύθηκε 0,3%. Στο Χόνγκ Κόνγκ ο Hang Seng σημείωσε άνοδο 1%. Οι αγορές θα παραμείνουν κλειστές στην Κίνα μέχρι τις 8 Οκτωβρίου λόγω αργίας. Στη Σιγκαπούρη ο δείκτης Straits Times σημείωσε πτώση 0,2% ενώ στην Ταϊβάν ο Taiex ενισχύθηκε 0,4%.
Τα futures στον Standard & Poor’s 500 σημείωσαν πτώση 0,2% σήμερα μετά τα χθεσινά κέρδη της τάξης του 0,8%.