search icon

Οικονομία

Άνοδος στην Ασία με οδηγό τις ιαπωνικές μετοχές

Οι ιαπωνικές μετοχές οδήγησαν τις ασιατικές αγορές σε υψηλότερα επίπεδα μετά από σχόλιο υποψήφιου για τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας είπε ότι η πολιτική νομισματικής χαλάρωσης μπορεί να δικαιολογηθεί αυτό το έτος.

Οι ιαπωνικές μετοχές οδήγησαν τις ασιατικές αγορές σε υψηλότερα επίπεδα μετά από σχόλιο υποψήφιου για τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας είπε ότι η πολιτική νομισματικής χαλάρωσης μπορεί να δικαιολογηθεί αυτό το έτος. Ο νοτιοκορεατικός Kospi Index αντέστρεψε τα κέρδη, καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέα πυρηνική δοκιμή.

Ο πανασιατικός MSCI Asia Pacific  ενισχύθηκε κατά 0,22%, μετά από τρεις ημέρες απωλειών. Οι χρηματαγορές της  Κίνας, του Χονγκ Κονγκ, της Ταϊβάν, της Σιγκαπούρης, του Βιετνάμ και της Μαλαισίας παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας. Ο ιαπωνικός Nikkei 225 ενισχύθηκε 1,94%, ενώ οριακή ενίσχυση και οριακή υποχώρηση κατά 0,1% είχαν αντίστοιχα ο αυστραλιανός  S&P/ASX 200 και στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50.

Η Canon, η μεγαλύτερη ιαπωνική εταιρεία παραγωγής καμερών που κατέχει το 80% των πωλήσεων στο εξωτερικό ενισχύθηκε κατά 2,5% καθώς το γεν κινήθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2010. Η Dentsu Inc.εκτινάχθηκε κατά 12%  καθώς τα λειτουργικά κέρδη του εννιαμήνου ανέβηκαν κατά 24% ενώ η  Nissan Motor έκανε βουτιά 3,4%, καθώς τα κέρδη που ανακοίνωσε για το γ’ τρίμηνο μειώθηκαν λιγότερο απ’ο,τι ανέμεναν οι αναλυτές, με τις πωλήσεις να σημειώνουν πτώση στην Κίνα. 

Exit mobile version