search icon

Οικονομία

Κέρδη για τις ασιατικές μετοχές – Άνοδος 2,23% για τον Nikkei

Κέρδη καταγράφουν οι ασιατικές μετοχές, με ώθηση τις ιαπωνικές μετοχές και το αδύναμο γεν.

Κέρδη καταγράφουν οι ασιατικές μετοχές, με ώθηση τις ιαπωνικές μετοχές και το αδύναμο γεν. Το αργό και ο χρυσός σημείωσαν απώλειες ενώ το αμερικανικό 10ετες ομόλογο άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο εδώ και επτά εβδομάδες. 

Ο MSCI Asia Pacific κέρδισε 0,5% στο Τόκιο. Ο Topix ενισχύθηκε 1,4% ενώ τα futures στον Standard & Poor’s 500 κέρδισαν 0,1%. Το γεν υποχώρησε 0,4% στα 99,56 γεν/δολάριο ενώ το πέσο των Φιλιππινών σημείωσε πτώση στο χαμηλότερο επίπεδο σε ένα μήνα. Ο χρυσός κατέγραψε απώλειες 0,4% και το ασήμι οδεύει προς χαμηλό τριών μηνών.

Ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping και οι ηγέτες του Κομμουνιστικού Κόμματος σήμερα πρόκειται να ολοκληρώσουν την τετραήμερη συνάντηση τους για τη χαρτογράφηση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων.  Στις Φιλιππίνες, ο πρόεδρος Benigno Aquino, κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και απηύθυνε έκκληση για επιτάχυνση της διεθνούς βοήθειας στις πληγείσες περιοχές. Στην Ινδονησία, η κεντρική τράπεζα της χώρας πρόκειται να διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο στο 7,25% σήμερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών ενώ η Ινδία πρόκειται να ανακοινώσει τα στοιχεία για την παραγωγή και τον πληθωρισμό της. 

Η Canon, κέρδισε 1,4% στο Τόκιο ενώ η Dentsu Inc., η μεγαλύτερη διαφημιστική της Ιαπωνίας, κατέγραψε άλμα 5% μετά την αναβάθμιση των στόχων της.

Στη Ν. Κορέα ο Kospi κέρδισε 0,9%. Ο Hang Seng στο Χόνγκ Κόνγκ υποχώρησε 0,2% μετά το χθεσινό ράλι του 1,4%. Στην Κίνα ο Shanghai Composite σκαρφάλωσε 0,7% με όγκο συναλλαγών 34% χαμηλότερο από τον μέσο όρο τριάντα ημερών για να κλείσει τελικά με άνοδο 0,82% στις 2.126,77 μονάδες.  Ο Nikkei έκλεισε με ισχυρή άνοδο 2,23% στις 14.588,68 μονάδες.

 

Exit mobile version