search icon

Οικονομία

Κυβέρνηση: Απρίλιο οι προθεσμίες για ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ

Η ΛΑΡΚΟ θα επιστρέψει στο Δημόσιο και θα δοθεί για εκμετάλλευση μέσω εταιρείας ειδικού σκοπού σε ιδιώτη. 

Ο Απρίλιος θα είναι ο καθοριστικός μήνας για το Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 2,5 δισ. ευρώ το 2013 , όπως ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ, μετά από σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 5 Απριλίου θα πρέπει να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για ΟΠΑΠ και στις 12 Απριλίου για ΔΕΠΑ -ΔΕΣΦΑ (με στόχο είσπραξης 1,9 δισ.ευρώ), ενώ έως το τέλος Απριλίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία και για το ακίνητο Αφάντου Ρόδου, αλλά και τις 6 Προξενικές κατοικίες στο εξωτερικό.

Στις 31 Μαρτίου εξάλλου η ΛΑΡΚΟ θα επιστρέψει στο Δημόσιο (και μετά θα εκχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ) και θα δοθεί για εκμετάλλευση μέσω εταιρείας ειδικού σκοπού σε ιδιώτη.  Στη διάρκεια της διαδικασίας αυτής, το εργοστάσιο θα βρίσκεται σε λειτουργία και δεν θα αλλάξει τίποτε για τους εργαζόμενους.

Η εξέλιξη αυτή κρίθηκε αναγκαία μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις θεωρούμενες ως “παράνομες κρατικές ενισχύσεις” που δόθηκαν στη ΛΑΡΚΟ.

Απόψε θα συζητηθεί στο ΔΣ της ΕΥΑΘ και η διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΕΥΑΘ.

Exit mobile version