search icon

Οικονομία

Προς υψηλά 18 μηνών οι ασιατικές αγορές μετά τη σύσκεψη στην BoJ

Άνοδος στις ασιατικές αγορές μετά την απόφαση της ΒοJ  να διατηρήσει το πρόγραμμα αγοράς assets, εν μέσω φημολογίας ότι η απροσδόκητη  συρρίκνωση της οικονομίας της Ιαπωνίας το δ' τρίμηνο  θα ενισχύσει τις προσπάθειες του πρωθυπουργού να βάλει φρένο στον αποπληθωρισμό.

Άνοδος στις ασιατικές αγορές μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να διατηρήσει το πρόγραμμα αγοράς assets, εν μέσω φημολογίας  ότι η απροσδόκητη  συρρίκνωση της οικονομίας της Ιαπωνίας το δ’ τρίμηνο  θα ενισχύσει τις προσπάθειες του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε να βάλει φρένο στον αποπληθωρισμό.

Ο πανασιατικός δείκτης MSCI Asia Pacific ενισχύθηκε  0,3% στο Χονγκ Κονγκ, κοντά στο υψηλότερο κλείσιμο σε διάστημα 18 μηνών. Η αγορά του Χονγκ Κονγκ άνοιξε και πάλι σήμερα, ενώ οι αγορές σε Κίνα, Ταϊβάν και Βιετνάμ παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.

Ο ιαπωνικός Nikkei είχε κέρδη 0,5%, ο Hang Seng ενισχύθηκε κατά 0,9%, στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά 0,7% στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2008. Στη Ν. Κορέα ο Kospi είχε κέρδη 0,2%, ενώ στη Σιγκαπούρη  ο Straits Times είχε απώλειες 0,2%.
 

Exit mobile version