search icon

Οικονομία

Στη “φάκα”οι πρώτοι εφοριακοί που πιάστηκαν με διάτρητα Πόθεν Έσχες – Απίστευτα ποσά και αδήλωτες βίλες !

Στην τσιμπίδα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Ελέγχων του υπ. Οικονομικών  έχουν πέσει δεκάδες εφοριακοί με διάτρητες και εικονικές δηλώσεις πόθεν έσχες μετά την έρευνα που ξεκίνησε σε 436 στελέχη του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού απ' τον περασμένο Αύστουστο

Στην τσιμπίδα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Ελέγχων του υπ. Οικονομικών  έχουν πέσει δεκάδες εφοριακοί με διάτρητες και εικονικές δηλώσεις πόθεν έσχες μετά την έρευνα που ξεκίνησε σε 436 στελέχη του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού απ’ τον περασμένο Αύστουστο
 
Σύμφωνα με το έθνος οι περισσότεροι ελεγχόμενοι έσπευσαν να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις πόθεν έσχες σε βάθος δεκαετίας , για να δικαιολογήσουν την … ψαλίδα μεταξύ του δηλωθέντος εισοδήματος και αγορών, επικαλούμενοι δωρεές, πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και δάνεια. Ακόμα και για παχυλά εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ. 
 
Οι πιο ύποπτες περιπτώσεις εξ αυτών είναι :
 
*Υπάλληλος σε εφορία της Αττικής υπέβαλε τροποποιητικές δηλώσεις συνολικού ύψους 227.000 ευρώ για να καλύψει μεταξύ άλλων την αγορά αυτοκινήτου Porsche από το σύζυγο της, αξίας 161.000 ευρώ. 
 
*Στέλεχος εφορίας “ξέχασε” να δηλώσει την αγορά νέας κατοικίας και γι αυτό έκανε τροποποιητική. Ερευνάται και η γυναίκα του για έμβασμα στο εξωτερικό ύψους 560.000 ευρώ. 
 
*Υπάλληλος της Οικονομικής Επιθεώρησης υπέβαλα τροποποιητικές δηλώσεις για τα οκτώ από τα δέκα χρόνια που ελέγχεται,κ εμφανίζοντας εισοδήματα του συζύγου της – εργολάβου – πάνω από 600.000 ευρώ για να δικαιολογήσει περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας, αλλά και έμβασμα στο εξωτερικό πάνω από 100.000 ευρώ. 
 
*Υπάλληλος κεντρικής υπηρεσίας του  υπουργείου Οικονομικών υπέβαλε τροποποιητικές για να “καλύψει” έμβασμα 292.000 ευρώ. 
 
*Εφοριακός στη Ζάκυνθο δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει έμβασμα άνω των 100.000 ευρώ. Λόγω της ανακριβούς δήλωσης ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη για παράβαση καθήκοντος. 
 
*Υπάλληλος Εφορίας στην Αθήνα ελέγχεται για έμβασμα 380.000 ευρώ που δεν δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματα ακόμη και μετά την εμφάνιση εσόδων 50.000 ευρώ για το 2011 από διάθεση περιουσιακών στοιχείων. 
 
Όπως ανακοινώθηκε χθες, μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου είχαν διενεργηθεί 93 έλεγχοι, εκ των οποίων 44 σε προϊσταμένους οργανικών μονάδων επιπέδου Διεύθυνσης, Υποδιεύθυνσης και Τμήματος Ελέγχου και 49 σε ελεγκτές – υπαλλήλους. 
Exit mobile version