search icon

Οικονομία

Η κινεζική Tsate Grid και η ιταλική ΤΕΡΝΑ ενδιαφέρονται για το 66% του ΑΔΜΗΕ

Σε επαφές με ενδιαφερόμενους επενδυτές φέρεται να είναι η κυβέρνηση παράλληλα με την προώθηση και κατάθεση του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

Η κινεζική Tsate Grid και η ιταλική ΤΕΡΝΑ ενδιαφέρονται για το 66% του ΑΔΜΗΕ 
 
Σε επαφές με ενδιαφερόμενους επενδυτές φέρεται να είναι η κυβέρνηση παράλληλα με την προώθηση και κατάθεση του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ).
 
Σύμφωνα με την Καθημερινή οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές είναι η κινεζική εταιρεία Tsate Grid (SGCC) που αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία δικτύων της χώρας καθώς και ο Ιταλός Διαχειριστής Συστήματος ΤΕΡΝΑ (αντίστοιχος του ΑΔΜΗΕ) ο οποίος ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη ενός ευρύτερου δικτύου στην περιοχή των Βαλκανίων.
 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα η κινεζική εταιρεία φέρεται να προσφέρει υψηλό τίμημα και σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφές με την ιταλική ΤΕΡΝΑ για βελτίωση του τιμήματος που προτίθεται να προσφέρει. 
 
Υπενθυμίζεται ότι με βάση το νομοσχέδιο που έδωσε χθες το ΥΠΕΚΑ προς διαβούλευση η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ θα προχωρήσει σε μία φάση, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η συμμετοχή του Δημοσίου δεν θα πέσει κάτω από το 34%. 
 
Εν τω μεταξύ μέσα στον Ιανουάριο το ΥΠΕΚΑ αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή ένα ακόμη νομοσχέδιο για τη ρύθμιση θεμάτων που συνδέονται με τη σύσταση και την πώληση της “Μικρής ΔΕΗ”. 
Exit mobile version