Τα τραπεζικά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να συντηρήσουν την αγορά στα επίπεδα των 1.030 μονάδων.
Πριν από λίγο, ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 1.032 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,55%.
Πρωταγωνίστρια η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου η οποία σημειώνει άνοδο 6,72%. Σταθερή η μετοχή της Εθνικής στα 1,01 ευρώ με άνοδο 1,51%. Κέρδη 3,25% για την Πειραιώς και 1,72% για την Alpha Bank. Με άνοδο 2,12% η Coca- cola προσφέρει στήριξη στον Δείκτη.
Πτώση πάνω από 1% για Μυτιληναίο, ΟΛΠ και Βιοχάλκο. Πάνω από 2% τα κέρδη της Eurobank Properties και της Eurobank. Κέρδη 1,43% για την Τέρνα και 1,20% για την Frigoglass.
Πάντως, η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Francois Hollande έχει ενδιαφέρον και για τις ελληνικές επιχειρήσεις, και πραγματοποιείται την ώρα που και άλλα μακροοικονομικά στοιχεία αποδεικνύουν την πρόοδο στη διαδικασία προσαρμογής, όπως για παράδειγμα, το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, το οποίο μειώθηκε το 2012 κατά 15,05 δισ. ευρώ ή 72,9% σε σύγκριση με το 2011.
Σε κάθε περίπτωση, η Morgan Stanley εντοπίζει αυτή τη στιγμή κίνδυνο για τις μετοχές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, λόγω του ισχυρού ευρώ και της αναζωπύρωσης των πολιτικών ανησυχιών στην Ευρώπη. Ωστόσο, από τις ελληνικές μετοχές, ο οίκος ξεχωρίζει τις ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Folli Follie.