search icon

Οικονομία

Ο γερμανικός δείκτης ZEW δίνει ώθηση στις ευρω-αγορές

Το κλίμα επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία παρουσίασε βελτίωση άνω του αναμενόμενου για έκτο μήνα το Φεβρουάριο.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία δίνουν ώθηση στις ευρωπαϊκές αγορές.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,61% στις 6.356 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κερδίζει 1,48% και στη Φρανκφούρτη, ο DAX σημειώνει άνοδο 1,22%, στις 7.722 μονάδες.

Το κλίμα επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία παρουσίασε βελτίωση άνω του αναμενόμενου για έκτο μήνα τον Φεβρουάριο. Ο δείκτης των προσδοκιών των επενδυτών και των αναλυτών του Ευρωπαϊκού Κέντρου Οικονομικών Ερευνών ZEW σκαρφάλωσε στις 48,2 μονάδες από το 31,5 τον Ιανουάριο, έναντι πρόβλεψης για 35 μονάδες.

Κατά 1,7% μειώθηκε η κατασκευαστική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη το Δεκέμβριο, λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων σε πολλές χώρες. Όπως ανακοίνωσε η Eurostat, η κατασκευαστική δραστηριότητα μειώθηκε κατά 4,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούλιο.

Στις μετοχές που πρωταγωνιστούν, η Danone σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο από το Μάιο του 2010, έπειτα από την ανακοίνωση των σχεδίων της για απολύσεις.

Η Drax Group αναρριχάται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών, έπειτα από την ανακοίνωση κερδών καλύτερων των προβλέψεων.

Η Bayer ενισχύεται κατά 3,4%, καθώς αρχίζει δοκιμές για νέο φάρμακο.

Όμως, η Vodafone Group κινείται στα χαμηλά τριών εβδομάδων, έπειτα από την υποβάθμισή της από την Sanford C. Bernstein & Co.
 

Exit mobile version