search icon

Οικονομία

Goldman Sachs: Μειωμένα κέρδη στα 2,33 δισ. το δ’ τρίμηνο του 2013

Μείωση παρουσίασε στα έσοδα και τα κέρδη της η Goldman Sachs το τέταρτο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε.

Μείωση παρουσίασε στα έσοδα και τα κέρδη της η Goldman Sachs το τέταρτο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε.

Συγκεκριμένα, η επενδυτική τράπεζα σημείωσε έσοδα 34,21 εκατομμύρια δολάρια και κέρδη 8,04 δισ. για το 2013. Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 15,46 δολάρια έναντι 14,13 δολάρια ανά μετοχή το 2012. Τα έσοδα του δ’ τριμήνου εμφάνισαν πτώση στα 8,78 δισ. ενώ τα καθαρά κέρδη της τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 2,33 δισ. ή 4,6 δολ. ανά μετοχή από 2,83 δισ. δολ. ή 5,6 δολ. ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών που περίμεναν κέρδη 4,21 δολ. ανά μετοχή.

Την ίδια στιγμή, η Goldman Sachs το 2013 περιόρισε σημαντικά τις αποζημιώσεις και τα μπόνους των στελεχών της καθώς οι αποδόσεις των μετοχών σημείωσαν το δεύτερο χαμηλό ρεκόρ (11%) στην ιστορία της, από τότε που η τράπεζα μπήκε στο χρηματιστήριο το 1999.

Ο CEO της τράπεζας, ο 59χρονος Lloyd C. Blankfein, αποφάσισε να βάλει φρένο στο κόστος αποζημίωσης των υπαλλήλων του, τονίζοντας ωστόσο ότι η τράπεζα δεν χρειάζεται καμία αλλαγή στρατηγικής για την τόνωση των αποδόσεων των μετοχών της.

 

Exit mobile version