Χαμηλό έξι εβδομάδων σημείωσε το δολάριο καθώς τα πρόσφατα αδύναμα data της αμερικανικής οικονομίας, έθεσαν υπό αμφισβήτηση την πρόοδο του λελογισμένου tapering της Fed, ενώ και οι εξελίξεις στην Ιταλία και η άνοδος της ευρωπαϊκής περιφέρειας επηρέασαν το αμερικανικό νόμισμα.
Τα αδύναμα αμερικανικά data, περιλαμβανομένης και της απροσδόκητης πτώσης στην μεταποιητική δραστηριότητα του Ιανουαρίου, προκάλεσαν κάποιους επενδυτές να επανεξετάσουν το πόσο γρήγορα η Fed θα πατήσει το φρένο στην στήριξη της αμερικανικής οικονομίας.
Υπήρξαν αρκετά ανομοιογενή δεδομένα για τις τελευταίες έξι εβδομάδες έως δύο μήνες και οι προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων από τη Fed έχουν περιοριστεί, δήλωσε ο Peter Kinsella, στρατηγός με το Commerzbank στο Λονδίνο
Το δολάριο σημείωσε χαμηλό έξι εβδομάδων έναντι των ισχυρότερων νομισμάτων και χαμηλό τριών εβδομάδων έναντι του ευρώ στα 1,3704 δολάρια ανά ευρώ.
Το αμερικανικό νόμισμα σημείωσε άνοδο έναντι του γιεν μετά τα data που έδειξαν ότι η οικονομία της Ιαπωνίας θα αναπτυχθεί με 0,3% για το τρίτο τρίμηνο ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για ανάπτυξη 0,7%.
Τα data του Σαββατοκύριακου έδειξαν ότι οι κινεζικές τράπεζες εκταμίευσαν το υψηλότερο ύψος δανείων από κάθε μήνα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τον Ιανουάριο, πράγμα που δείχνει πως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου δεν είναι στην άσχημη κατάσταση που κάποιοι φοβούνται.
Το ασθενές δολάρια έστειλε τον χρυσό σε υψηλό τριών μηνων στα 1.329,55 δολάρια η ουγγιά πριν κλείσει στα 1.327,50 δολάρια η ουγγιά.
Στην ενεργειακή αγορά το Brent σημείωσε πτώση 1 σεντ στα 109,05 δολάρια το βαρέλι ενώ το αργό σημείωσε άνοδο 48 σεντς στα 100,78 δολάρια το βαρέλι.