search icon

Οικονομία

Διακόπτονται 50.000 συντάξεις σε ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ

Κατά την απογραφή των συνταξιούχων, δεν εμφανίστηκαν 11.095 δικαιούχοι του ΙΚΑ, 12.800 του ΟΓΑ και 30.000 του ΟΑΕΕ.

Διακόπτονται περισσότερες από 50.000 συντάξεις, έπειτα από την ολοκλήρωση της απογραφής στα τρία μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.

Και αυτό γιατί κατά την απογραφή, δεν εμφανίστηκαν 11.095 δικαιούχοι του ΙΚΑ, 12.800 του ΟΓΑ και 30.000 του ΟΑΕΕ. Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα η απογραφή των συνταξιούχων των Ταμείων της ΔΕΗ, της Αγροτικής και της Εθνικής Τράπεζας που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ και η προθεσμία της οποίας εκπνέει στις 31 Ιανουαρίου.

Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας, ο αριθμός των συντάξεων που θα διακοπούν θα μειωθεί τελικά, καθώς πολλοί συνταξιούχοι είτε αμέλησαν να απογραφούν είτε δεν γνώριζαν ακριβώς τη διαδικασία. 

Exit mobile version