Αλλαγές κυοφορούνται στο ΣΔΟΕ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 20 στελέχη σε θέσεις – κλειδιά μετακινούνται απ’ το Σώμα ουσιαστικά αντικαθιστώντας σχεδόν το σύνολο της υπηρεσιακής ηγεσίας.
Πηγές απ’ το υπ. Οικονομικών δεν επιβεβαίωναν άμεσα τις πληροφορίες ωστόσο έκαναν λόγο για υπηρεσιακές αλλαγές καθώς λήγει η προβλεπόμενη θητεία προσώπων σε συγκεκριμένες θέσεις.
Οι εξελίξεις αυτές έρχονται ενώ υπάρχουν απ’ την προηγούμενη εβδομάδα η δυσαρέσκεια των οικονομικών εισαγγελέων για τα στοιχεία που δόθηκαν από τις τράπεζες προς το ΣΔΟΕ σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ. Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς είχαν ζητήσει περισσότερη έρευνα και πρόσθετα στοιχεία.
Επίσης ένα άλλο ζήτημα που υπάρχει για το ΣΔΟΕ είναι ότι η τρόικα πιέζει για να μεταφερθεί η αρμοδιότητα του ελεγκτικού Σώματος από τον υφυπ. Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη στον γγ Δημοσίων Εσόδων – πενταετούς θητείας – Χάρη Θεοχάρη.