search icon

Οικονομία

Οι Έλληνες αρχίζουν να έχουν αρνητική γνώμη για το ευρώ και την ΕΕ

Αρνητική η γνώμη για την Ευρώπη του 50% των ερωτηθέντων.

Εν μέσω της ύφεσης και των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, δοκιμάζεται όπως φαίνεται και η γνώμη που έχουν οι Ελληνες για το ευρώ και την Ευρωπαική Ένωση

Όπως καταδεικνύει το νέο Βαρόμετρο της Public Issue για το Μάρτιο μόλις το 59% των ερωτηθέντων εκφράζει θετική άποψη για το κοινό νόμισμα, τη στιγμή που τον Φεβρουάριο θετικό εμφανιζόταν το 70% .

Επίσης οι αρνητικές γνώμες αυξήθηκαν και έφθασαν το 38% τον Μάρτιο, έναντι 28% τον Φεβρουάριο.

Στο ερώτημα «τι γνώμη έχετε για την Ευρωπαϊκή Ένωση» το 50% των συμμετεχόντων απάντησε πως τρέφει «αρνητική γνώμη» για την ενωμένη Ευρώπη, ενώ θετική άποψη εξέφρασε  το 48%.

Εντυπωσιακή είναι η διαφοροποίηση του ποσοστού όσων πίστευαν ότι η Ελλάδα θα πρέπει «να συνεχίσει να εφαρμόζει τα μέτρα του Μνημονίου και να πληρώσει το χρέος της», καθώς μόνο το
6% όσων ρωτήθηκαν έχουν αυτή την άποψη, ενώ το Σεπτέμβριο του 2010 το ποσοστό αυτό έφθανε το 29%.

Πλέον το 59% πιστεύει ότι Ελλάδα θα πρέπει «να συνεχίσει να διαπραγματεύεται με τους πιστωτές της και να πληρώσει το μικρότερο μέρος του χρέους».

Ανοδική πορεία ακολουθεί και η γνώμη να μην πληρωθεί το χρέος και να υπάρξει στάση πληρωμών προς τους δανειστές μας. Το ποσοστό αυτής της άποψης  έφθασε το Μάρτιο το 29% από 7% των ερωτηθέντων το Σεπτέμβριο του 2010.

 

Exit mobile version