search icon

Οικονομία

Jumbo: Στα 9,75 ευρώ αναβαθμίζει την τιμή στόχο η Citi

Σε αναβάθμιση της τιμής στόχου για τη μετοχή της Jumbo προχωρά η Citi διατηρώντας όμως τη σύσταση "ουδέτερη/υψηλού ρίσκου" καθώς διαπραγματεύεται 13,4 φορές το PE με τα εκτιμώμενα κέρδη του 2014.  
 

Σε αναβάθμιση της τιμής στόχου για τη μετοχή της Jumbo προχωρά η Citi διατηρώντας όμως τη σύσταση “ουδέτερη/υψηλού ρίσκου” καθώς διαπραγματεύεται 13,4 φορές το PE με τα εκτιμώμενα κέρδη του 2014.  
 
Η νέα τιμή στόχος τίθεται στα 9,75 ευρώ από 7 ευρώ που ήταν πριν. 
 
Στην έκθεση οι αναλυτές της Citi χαρακτηρίζουν την Jumbo ως την καλύτερη εταιρεία λιανικής στη χώρα. “Έχει σταθερά επεκτείνει τις δραστηριότητες της σε Κύπρο, Βουλγαρία ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς θα εισέλθει και στη Ρουμανία. Παράλληλα η ανθεκτικότητα της σε δύσκολες αγορές έχει ενισχυθεί απ’ τη διαφοροποίηση των προϊόντων της, τη γεωγραφική επέκταση της, την ευλυγισία της να απαντά στις απαιτήσεις των καταναλωτών και τον ισχυρό έλεγχο του λειτουργικού κόστους”, σημειώνει μεταξύ άλλων η επενδυτική. 
 
Χαρακτηρίζει ενθαρρυντικές τις πωλήσεις στο α’ τρίμηνο της χρήσης, ακόμα και στην Ελλάδα και ως αποτέλεσμα αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας το 2014 και το 2015.  
 
Exit mobile version