search icon

Οικονομία

Kάτω από τα 1.300 δολάρια ο χρυσός λόγω…ηρεμίας στην Ουκρανία

Υποχωρεί κάτω από τα 1.300 δολάρια η ουγγιά ο χρυσός, καθώς η απουσία εξελίξεων στο Ουκρανικό περιορίζει το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Υποχωρεί κάτω από τα 1.300 δολάρια η ουγγιά ο χρυσός, καθώς η απουσία εξελίξεων στο Ουκρανικό περιορίζει το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Το πολύτιμο μέταλλο ενισχύθηκε έως και 0,9% στα 1.305,48 δολάρια χθες, προτού αρχίσει να περιορίζει τα κέρδη κατά το τέλος της ημέρας.

Τα συμβόλαια άμεσης παράδοσης σημείωσαν πτώση 0,1% στα 1,.291,19 δολάρια στις 12 το μεσημέρι στο Λονδίνο, σύμφωνα με το Bloomberg. Τα συμβόλαια παράδοσης του Ιουνίου υποχωρούν 0,2% στα 1.291, 20 στη Νέα Υόρκη.

Το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε απώλειες 28% το 2013, τερματίζοντας ένα 12ετές ράλι εν μέσω των προσδοκιών ότι η Fed θα σταματήσει το τύπωμα χρήματος, καθώς η αμερικανική οικονομία βελτιώνεται. Οι τιμές ενισχύθηκαν 7,5%  φέτος εν μέρει λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, καθώς αυξήθηκε η ζήτηση για “ασφαλή καταφύγια”, όπως θεωρείται ο χρυσός.

“Η αβεβαιότητα στην Ουκρανία εξακολουθεί να προσφέρει βραχυπρόθεσμη στήριξη στο χρυσό, αλλά το αγοραστικό ενδιαφέρον μειώνεται όταν οι τιμές ξεπερνούν τα 1.300 δολάρια”, λέει στο Bloomberg o Zhu Siquan, αναλυτής στη GF Futures. “Η υποχώρηση του ευρώ επίσης βλάπτει το χρυσό”.

Το δολάριο, το οποίο σημείωσε άνοδο 1,7% έναντι του ευρώ, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σημειώνει μικρές μεταβολές ενόψει της αυριανής δημοσιοποίησης των πρακτικών από τη συνεδρίαση της Fed τον Απρίλιο.

Exit mobile version