search icon

Οικονομία

Καλλιτέχνες: Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση της κυβέρνησης για ειδικότητες και αμοιβές

Ο μηνιαίος βασικός μισθός του Μισθολογικού Κλιμακίου 1 ορίζεται σε 1037 ευρώ

Τη μισθολογική εξίσωση όλων ανεξαιρέτως των αποφοίτων των καλλιτεχνικών σχολών που εργάζονται στο Δημόσιο παρέχοντας καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό έργο, με τους εργαζόμενους που ανήκουν στην επαγγελματική βαθμίδα της ανώτερης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), εξασφαλίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που φέρνει η κυβέρνηση προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση που έχει ξεσπάσει, τους τελευταίους δύο μήνες, στον χώρο του Πολιτισμού με αφορμή το προεδρικό διάταγμα 85/22 που ορίζει το προσοντολόγιο του Δημοσίου.

Το σχέδιο της ΚΥΑ, το πλήρες περιεχόμενο του οποίου παρουσιάζει σήμερα το protothema.gr, κοινοποιήθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής (17/2), στα σωματεία των καλλιτεχνών με την σημείωση πως τούς παρέχεται η δυνατότητα να στείλουν, άμεσα, τις παρατηρήσεις τους στα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου, όσες κρίνεται εφικτό, να ληφθούν υπόψιν στην τελική διαμόρφωσή της.

Η νέα μισθολογική κλίμα και τα επίπεδα των αμοιβών

Όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο, «για τη μισθολογική κατάταξη του καλλιτεχνικού προσωπικού ορίζεται ειδική μισθολογική κλίμακα Καλλιτεχνικού Έργου (ΚΕ) με δεκαεννέα (19) μισθολογικά κλιμάκια (Μ.Κ.), με εισαγωγικό το Μ.Κ.1 και καταληκτικό το Μ.Κ. 19. Για τη μισθολογική εξέλιξη του καλλιτεχνικού προσωπικού, από κατώτερο σε ανώτερο μισθολογικό κλιμάκιο, απαιτείται υπηρεσία δύο (2) ετών σε κάθε μισθολογικό κλιμάκιο.»

Σε αριθμούς η παραπάνω ρύθμιση μεταφράζεται ως εξής: «Ο μηνιαίος βασικός μισθός του Μισθολογικού Κλιμακίου 1 (ΜΚ1) ορίζεται σε 1037 ευρώ ενώ μηνιαίος βασικός μισθός των λοιπών Μ.Κ. διαμορφώνεται με πρόσθεση στο αμέσως προηγούμενο Μ.Κ. του ποσού που προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του ποσού των 1037 ευρώ με το συντελεστή 0,0530. Το προστιθέμενο ποσό στρογγυλοποιείται στο πλησιέστερο ευρώ. (5,50)».

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Exit mobile version