search icon

Οικονομία

Nέα ιστορικά υψηλά στη Wall Street και ράλι για τον Nasdaq

Άνοδος για τις αμερικανικές μετοχές την Δευτέρα, με τις εταιρείες λιανικής όπως η Urban Outfitters να είναι από τους κερδισμένους, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η χαμηλή τιμή της βενζίνης θα μεταφραστεί σε άνοδο των πωλήσεων καθώς οι καταναλωτές θα "ξεχυθούν" για την αγορά δώρων κατά την περίοδο των διακοπών.

Άνοδος για τις αμερικανικές μετοχές την Δευτέρα, με τις εταιρείες λιανικής όπως η Urban Outfitters να είναι από τους κερδισμένους, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η χαμηλή τιμή της βενζίνης θα μεταφραστεί σε άνοδο των πωλήσεων καθώς οι καταναλωτές θα “ξεχυθούν” για την αγορά δώρων κατά την περίοδο των διακοπών.

Ο Dow σημείωσε άνοδο 0,04% στις 17.818 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,27% στις 2.069 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,89% στις 4.755 μονάδες.

Οι S&P 500 και Dow Jones Industrial έκλεισαν σε νέα ιστορικά υψηλά, αλλά ο Nasdaq έκλεψε την παράσταση.

Ράλι για τα small-caps μετά τα σημάδια ότι το bull market θα συνεχιστεί.

Ήταν το 46ο ιστορικό υψηλό για τον S&P την φετινή χρονιά, ενώ ο  Dow σημείωσε ρεκόρ για 9η φορά φέτος.

Ο Russell 2000 ενισχύθηκε 1,2% στις 1.186,22 μονάδες. 

“Είναι κάτι που επιστρέφουμε πάλι σε αυτό και δεν είναι άλλο από την κατανάλωση. Αυτή η Παρασκευή θα είναι η Black Friday και έχουμε πιο αισιόδοξους καταναλωτές φέτος, ειδικά εξαιτίας της πτώσης της τιμής του φυσικού αερίου”, αναφέρει ο Chris Gaffney, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής στην EverBank

“Φαίνεται ότι η καλή διάθεση των επενδυτών – την οποία δημιούργησε την περασμένη εβδομάδα ο Μάριο Ντράγκι αλλά και η κεντρική τράπεζα της Κίνας – διατηρείται. Παράλληλα ορισμένα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία, καθώς και εταιρικά αποτελέσματα βοηθούν την αγορά να κινηθεί υψηλότερα”, τόνισε ο Robert Pavlik, διαχειριστής κεφαλαίων 4,5 δισ. δολαρίων στην Banyan Partners.

Η Intel ενισχύθηκε 1,85%, η Walt Disney κατέγραψε κέρδη 1,82%, η Boeing σημείωσε άνοδο 1,38%, η Wal-Mart κέρδισε 0,89%, η JPMorgan σημείωσε άνοδο 0,84%.

Η Urban Outfitters ενισχύθηκε 5,4%, η Gap κατέγραψε άνοδο 4,6%, η Mallinckrodt σημείωσε κέρδη 3,8%, η Edwards Lifesciences κέρδισε 3,3%, η Actavis ενισχύθηκε 2,7%, η KLA-Tencor έκλεισε υψηλότερα 2,7%.

Συνεχίζεται η πτωτική πορεία δολαρίου έναντι τόσο του ευρώ όσο και του γεν, ενώ το 10ετές αμερικανικό ομόλογο σημείωσε πτώση κατά μία μονάδα βάσης στο 2,3046%.

Τα futures του αργού σημείωσαν απώλειες 73 σεντς ή 1% στα 75,78 δολάρια το βαρέλι.  Το συμβόλαιο χρυσού, παράδοσης Δεκεμβρίου, σημείωσε πτώση 2,00 δολαρίων στα 1.195,70 δολάρια η ουγγιά.

 

Exit mobile version