search icon

Οικονομία

«Ναι» στο νέο φορολογικό από τους βιοτέχνες του Πειραιά

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά διαπιστώνει ότι ένα πάγιο αίτημα της αγοράς για την επέκταση του αριθμού των δόσεων προς την Εφορία ικανοποιείται

«Ψήφο εμπιστοσύνης» δίνει και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς αυτό ξεκινάει από τώρα τις πρώτες μειώσεις φόρων, αλλά δίνει και μεγάλη ανάσα στους επαγγελματίες με τη διευρυμένη δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση βεβαιωμένων οφειλών.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΒΕΠ, η διευρυμένη πολιτική συναίνεση των τεσσάρων από τα έξι κοινοβουλευτικά κόμματα για το φορολογικό νομοσχέδιο αντικατοπτρίζει την ανάγκη στήριξης των βιοτεχνών, των επαγγελματιών, των εμπόρων και της πραγματικής οικονομίας. Αυτήν την διαπίστωση κάνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς και χαιρετίζει την υλοποίηση μιας βασικής προεκλογικής δέσμευσης του Πρωθυπουργού κ. Κυρ. Μητσοτάκη, μόλις τρεις εβδομάδες μετά την εκλογική του επικράτηση.

Μετά το πέρας της ψηφοφορίας στη Βουλή και την ενδελεχή μελέτη του φορολογικού νομοσχεδίου, ο πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Ανδριανός Μιχάλαρος σχολίασε: «Οι απαιτήσεις των βιοτεχνών ήταν το δίκαιο και ευτυχώς έγινε πράξη σε κλίμα πολιτικής συναίνεσης. Η αγορά δεν μπορεί να επωμιστεί άλλα βάρη. Πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια, να εργαστούμε σκληρά και να διορθώσουμε όσα κακώς κείμενα έχουν απομείνει από τις μνημονιακές εποχές».

Επί της ουσίας του νομοσχεδίου, η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς διαπιστώνει ότι ένα πάγιο αίτημα της αγοράς για την επέκταση του αριθμού των δόσεων προς την Εφορία ικανοποιείται, γεγονός που θα επιτρέψει στην πλειοψηφία των επιχειρηματιών να μπουν σε σταθερή ρύθμιση των οφειλών τους και σε νοικοκύρεμα των υποχρεώσεών τους.

Ειδική επισήμανση

Το Β.Ε.Π. επισημαίνει προς τα μέλη του το περιεχόμενο του άρθρου 5 στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με το οποίο οι επιχειρήσεις που κάνουν κύκλο εργασιών έως 2 εκατ. ευρώ ετησίως θα στοιχειοθετούν δικαίωμα υπαγωγής στη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς την Εφορία. Πιο συγκεκριμένα, στις πρόνοιες του συγκεκριμένου άρθρου προβλέπονται τα ακόλουθα:

 

Όσον αφορά σε εταιρείες που πιθανώς έχουν διακόψει τις εργασίες τους, λαμβάνεται υπ’όψιν ο κύκλος εργασιών που κατέγραψαν κατά το έτος διακοπής των εργασιών τους.

Επίσης, θα πρέπει να συνυπολογιστούν τα εξής σημεία:

Exit mobile version