search icon

Οικονομία

«Ζημιά» 241 εκατ. για το φάρμακο καταγγέλλει η Κυβέρνηση

Το ελληνικό Δημόσιο για μια σειρά μη σύννομων λόγων την περίοδο 2006-2010 δεν εισέπραξε τα ποσά που θα έπρεπε να έχει εισπράξει από φαρμακευτικές εταιρείες μέσω του rebate, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί σημαντικά, είπε η υπουργός

της Μαίρης Λαμπαδίτη

Σε νομοθετική παρέμβαση θα προχωρήσουν τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας ώστε να «θεραπευτεί» η ζημιά που υπέστη το κράτος από τις φαρμακευτικές εταιρείες, την περίοδο 2006-2010.

Η ζημιά που υπερβαίνει τα 241 εκατ. ευρώ αφορά στην παράλειψη είσπραξης του rebate για μια σειρά μη σύννομους λόγους.

Το rebate είναι το ποσοστό 3-4% που πρέπει να επιστρέφουν υποχρεωτικά οι φαρμακευτικές εταιρείες στα ασφαλιστικά ταμεία, που είναι ο προνομιακός και καλύτερος τους πελάτης.

Αφορμή για τη δημοσιοποίηση του θέματος και την πίεση επιστροφής του rebate στάθηκε η έρευνα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, η οποία ερευνά τα διαστήματα όπου καταγγέλλονται «πάρτι» στο χώρο της υγείας

Η συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε με την συμμετοχή των υπουργών Αχτσιόγλου, Ξανθού, Πολάκη και Πετρόπουλου

Η υπουργός Εργασίας επεσήμανε οτι την περίοδο 2006-2007, η σχετική υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του rebate ακυρώθηκε από το ΣτΕ για τυπικούς λόγους, ενώ το 2008 δεν εκδόθηκε πότε υπουργική απόφαση.

Exit mobile version