search icon

Τεχνολογία

Μπορεί η Microsoft να επιστρέψει δυναμικά στην αγορά των smartphones;

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος που η Microsoft παρουσίασε το τελευταίο smartphone της, το Lumia 930.

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος που η Microsoft παρουσίασε το τελευταίο smartphone της, το Lumia 930.

Την ώρα όμως που η ίδια απουσίαζε από την αγορά, μια σειρά από νέα smartphones κυκλοφόρησαν όπως το iPhone 6 και 6 Plus της Apple, το Samsung Galaxy S6 και S6 Edge, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και η ασιατική αγορά κινητής τηλεφωνίας.

Ωστόσο, σύμφωνα από διαρροές η Microsoft σχεδιάζει τώρα να επιστρέψει δυναμικά στην αγορά με δύο primium συσκευές, η μία θα έχει οθόνη 5,7 ιντσών και η άλλη θα διαθέτει οθόνη 5,2 ιντσών. Και οι δύο θα διαθέτουν φωτογραφική μηχανή 20 megapixel. Ωστόσο, η ίδια η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα αυτά.

Το ερώτημα ωστόσο, είναι αν μετά από τόσο καιρό απουσίας και ύστερα από τόσες αλλαγές που έχουν γίνει στην αγορά των smartphone μπορεί η Microsoft να βγει και πάλι δυναμικά στην αγορά ή αν θα βρει τις πόρτες κλειστές.

Αν και η Microsoft απέχει από την αγορά εδώ και αρκετό καιρό, η εταιρεία φαίνεται πως δεν έχει εγκαταλείψει εντελώς τον τομέα. Στις αρχές του έτους, ο Stephen Elop, επικεφαλής της Microsoft, ανέφερε ότι ο τεχνολογικός κολοσσός θα κυκλοφορήσει μια συσκευή όταν κυκλοφορήσουν και τα πολύ-αναμενόμενα Windows 10.

Πάντως από την πλευρά του ο Ben Wood, επικεφαλής της έρευνας στο CCS Insight, δήλωσε στο CNBC ότι οι πόρτες στο τομέα των smartphones έχουν κλείσει για όλους εκτός από την Apple και την Samsung.

Exit mobile version