Η Elizabeth Johnson και ο σύζυγός της, απόλαυσαν τις διακοπές τους το 2023. Πήγαν για βαρκάδα στη Φλόριντα, έκαναν πεζοπορία στις ελβετικές Άλπεις και καταδύσεις στη Χαβάη, εξερεύνησαν καταρράκτες στο Όρεγκον και φωτογράφισαν τα φύλλα του φθινοπώρου στον Καναδά. Είδαν άλκες και όρκες στην Αλάσκα, μανάτες στη Δομινικανή Δημοκρατία και πρόβατα στην ιρλανδική ύπαιθρο. «Επίσης κάνουμε εθελοντισμό σε μια τοπική τράπεζα τροφίμων κάθε μήνα, πηγαίνουμε σε κωμικές παραστάσεις, καθώς και σε συναυλίες», είπε η Johnson, μιλώντας στο Business Insider.
Ούτε η Johnson ούτε ο σύζυγός της μεγάλωσαν σε εύπορες οικογένειες και το ζευγάρι δεν περίμενε ποτέ ότι θα είχε έναν τόσο άνετο τρόπο ζωής. Ο σύζυγος της Johnson, συγκεκριμένα, αντιμετώπισε «μια πολύ ζοφερή προοπτική» για την καριέρα του όταν αποφοίτησε από το κολέγιο το 2008 στο απόγειο της Μεγάλης Ύφεσης. Αλλά τώρα, 16 χρόνια αργότερα, το ζευγάρι βγάζει ένα καλό εισόδημα λίγο κάτω από τα 300.000 δολάρια μαζί, σε ετήσιο επίπεδο.
Αυτό το εισόδημα, η σκληρή δουλειά τους και οι έξυπνες επενδύσεις ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τον τρόπο ζωής που κάνουν — αλλά υπάρχει ένας άλλος σημαντικός παράγοντας. Οι Johnson είναι DINΚs (double income, no kids), ένα ζευγάρι με δύο εισοδήματα και χωρίς παιδιά.
The sweet, sweet life of America's DINKs – Business Insider https://t.co/XBr0U4FrXU
— Ykc (@ykc421) February 7, 2024
Το κόστος της ανατροφής ενός παιδιού έχει εκτοξευθεί στα ύψη τα τελευταία χρόνια, ειδικά καθώς οι γονείς λαμβάνουν λιγότερη βοήθεια από τις οικογένειες και τις κοινότητές τους. Η ανατροφή ενός παιδιού στις ΗΠΑ, θα μπορούσε να κοστίσει στους γονείς πάνω από 26.000 δολάρια φέτος. Το να είσαι DINK ήταν πάντα ένας τρόπος εξοικονόμησης χρημάτων, αλλά καθώς το στίγμα γύρω από την επιλογή να μην έχει κανείς παιδιά έχει ξεθωριάσει, όλο και περισσότεροι Αμερικανοί θεωρούν ότι το να είναι DINK, είναι το κλειδί για ένα νέο αμερικανικό όνειρο για οικονομική σταθερότητα, ελευθερία επιλογών και μια άνετη συνταξιοδότηση.
Τα πλεονεκτήματα και το μειονέκτημα του να είσαι DINK
Η Johnson, η οποία είναι εργοθεραπεύτρια δηλώνει ότι η επιλογή της να μην κάνει παιδιά της δίνει περισσότερο χρόνο να δει τους αγαπημένους της, αλλά και περισσότερη ενέργεια για τους ασθενείς της.
Πέρα από αυτά, υπάρχουν και τα οικονομικά οφέλη. Ο σύζυγός της, ο οποίος εργάζεται στον τραπεζικό τομέα, ξέρει πώς να παρακολουθεί έξοδα και έσοδα και το ζευγάρι ακολουθεί ευλαβικά την ίδια τακτική και για τα δικά του οικονομικά. Ανάμεσα σε άλλα, το ζευγάρι παρακολουθεί στενά το ύψος της περιουσίας του. Ο τελευταίος απολογισμός; Περίπου 1,1 εκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό που προκύπτει από την αξία του νεόδμητου σπιτιού τους στη Μινεάπολη και τα χρήματα που έχουν μαζέψει στους λογαριασμούς συνταξιοδότησης τους.
Ως εργοθεραπεύτρια που εργάζεται με ηλικιωμένους, η Johnson βλέπει «ως ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του να είναι DINK, ότι δεν θα έχει παιδιά να την βοηθήσουν όταν θα γεράσει». Έτσι, εκτός από το να απολαμβάνουν τα ταξίδια τώρα, είναι σημαντικό για εκείνη και τον άντρα της να έχουν τους οικονομικούς πόρους να υποστηρίξουν την ζωή τους όταν θα είναι μεγάλοι.
Για πολλούς ενήλικες, η απόκτηση παιδιών έχει τεράστια εγγενή αξία, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όσοι επιλέγουν να εγκαταλείψουν τη γονεϊκότητα αποκτούν ένα σοβαρό οικονομικό πλεονέκτημα. Στην πραγματικότητα, τα στοιχεία από την πιο πρόσφατη Έρευνα για τα Οικονομικά των Καταναλωτών της Federal Reserve έδειξαν ότι δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να είναι κανείς DINK. Η μέση καθαρή περιουσία των 399.000 δολαρίων των ζευγαριών χωρίς παιδιά το 2022, ήταν η υψηλότερη από όλους τους τύπους οικογενειακών δομών που μελετήθηκαν από την έρευνα και σχεδόν 150.000 δολάρια μεγαλύτερη από τα ζευγάρια με παιδιά.
Διαβάστε ακόμη
Τραγωδία στη Γλυφάδα – Οικογένεια Καρνέση: Οι ενδοοικογενειακές κόντρες και η «κατάρα» των Πεταλιών
Ποινικός Κώδικας: Αυστηροποιούνται οι ποινές – Τι θα ισχύει για αποφυλάκιση και βραχιολάκι (πίνακες)
Eurobank: Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου – Δίνει έως 180.000 ευρώ
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ