search icon

Τράπεζες

BIS: Στα 13,3 δισ. δολ. η έκθεση των γερμανικών τραπεζών στην Ελλάδα το 2014

Οι τράπεζες της Γερμανίας είναι αυτές που έχουν τη μεγαλύτερη έκθεση διασυνοριακών δανείων στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS)

Οι τράπεζες της Γερμανίας είναι αυτές που έχουν τη μεγαλύτερη έκθεση διασυνοριακών δανείων στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS).

Ακολουθούν οι αμερικανικές και βρετανικές τράπεζες, ενώ τα στοιχεία αφορούν το 2014.

Από τα σχεδόν 46,8 δισ. δολάρια που όφειλαν στο εξωτερικό οι Έλληνες δανειολήπτες, στις γερμανικές τράπεζες αντιστοιχούσαν 13,3 δισ. δολάρια, στις αμερικανικές 12,7 δισ. δολάρια και στις βρετανικές 12,2 δισ. δολάρια.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι ολλανδικές τράπεζες έχουν έκθεση 1,7 δισ. δολάρια, οι γαλλικές 1,6 δισ. δολάρια και οι ιταλικές 1,4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, που έχουν συλλεχθεί από 31 χώρες και αντανακλούν τον “τελικό κίνδυνο”, που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις και ενέχυρα.

Οι περισσότερες ξένες τράπεζες περιόρισαν μαζικά την έκθεσή τους στην Ελλάδα μετά την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας το 2012, με πρώτες τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες.

Exit mobile version