search icon

Τράπεζες

Επίσημη έρευνα για την Danske Bank ξεκινά η εποπτική τραπεζική αρχή της ΕΕ

Η ελεγκτική αρχή της Εσθονίας αποφάσισε να κλείσει τη μονάδα της Danske Bank στην Εσθονία.

Η Ευρωπαϊκή Εποπτική Αρχή για τις τράπεζες ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε επίσημη έρευνα για πιθανή παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας από τις εσθονικές και δανέζικες κανονιστικές αρχές, σχετικά με τις δραστηριότητες ξεπλύματος χρήματος που συνδέονται με την Danske Bank. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΒΑ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το πρακτορείο, επικαλούμενο ρεπορτάζ του δικτύου ΕRR, η ελεγκτική αρχή της Εσθονίας αποφάσισε να κλείσει τη μονάδα της Danske Bank στην Εσθονία.

Εκπρόσωπος της αρχής αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο, αναφέροντας ότι αργότερα θα βγει ανακοίνωση σχετικά.

Η Danske Bank έχει ανακοινώσει ότι άρχισε να κλείνει τις δραστηριότητές της στην Εσθονία, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με το ξέπλυμα χρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Danske Bank εμπλέκεται σε ένα σκάνδαλο ξεπλύματος χρήματος στο παράρτημά της στην Εσθονία που περιλαμβάνει ύποπτες συναλλαγές μεταξύ του 2007 και του 2016 που ανέρχονται συνολικά σε 200 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος Τόμας Μπόργκεν παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο, όταν η Danske δημοσιοποίησε εσωτερική έρευνα για τις ύποπτες ροές χρημάτων μέσω του εσθονικού παραρτήματός της.

Exit mobile version