search icon

Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: Η ΝΔ κερδίζει 1,8 μονάδες στην πρόθεση ψήφου, το 51,7% θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση

Δύο στους τρεις συμφωνούν στην ενίσχυση της άμυνας της Κύπρου, ένας στους τρεις είναι ικανοποιημένος με τα πρώτα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης - Σε κάθοδο η Μαρία Καρυστιανού, άνοδος 1,4 μονάδες για το ΠΑΣΟΚ

Την δημοσκοπική άνοδο της ΝΔ λόγω των κυβερνητικών κινήσεων με την αποστολή στην Κύπρο των φρεγατών και των F-16 καταγράφει η GPO για το Star. To κυβερνών κόμμα κερδίζει 1,8 μονάδες στην πρόθεση ψήφου, ενώ άνοδο 1,4 μονάδας καταγράφεται και για το ΠΑΣΟΚ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα , πλην της Νέας Αριστεράς και του ΜεΡΑ25, καταγράφουν πτώση.

Το ενδιαφέρον της έρευνας είναι ότι πάνω από ένας στους δύο ψηφοφόρους – το 51,7% – δηλώνει ότι θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν επαναλαμβανόμενες εκλογές. Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας, στα τέλη Ιανουαρίου, το 47% δήλωνε υπέρ της αυτοδυναμίας, ενώ το 48,8% ήθελε κυβέρνηση συνεργασίας.

Η κυβέρνηση – όπως και το ΠΑΣΟΚ σε κάποιο ποσοστό, λόγω της θεσμικής του στάσης – απολαμβάνει της στήριξης των πολιτών στις κινήσεις της για την ενδυνάμωση της άμυνας της Κύπρου: Πάνω από έξι στους δέκα συμφωνούν με την αποστολή των φρεγατών και των F-16 στη Μεγαλόνησο, ενώ το 92% των ερωτηθέντων εκφράζει ανησυχία για τα τεκταινπομενα στη Μέση Ανατολή.

Δείτε την έρευνα:

Διαβάστε ακόμη 

Σύσκεψη για την ακρίβεια: Στο μικροσκόπιο πάνω από 100 εταιρείες τροφίμων – Από 1/4 η επιδότηση του diesel με 20 λεπτά το λίτρο 

Πώς ένα μανάβικο έκανε τη διαφορά στα βόρεια προάστια της Αθήνας

Ένα ακόμα δεξαμενόπλοιο του Προκοπίου πέρασε τα Στενά του Ορμούζ – 4 στο σύνολο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα

Exit mobile version