search icon

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Η απίστευτη ζωή της Margarita Louis-Dreyfus, μιας από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο

Η ζωή της άλλαξε εντελώς όταν γνώρισε τον σύζυγό της Robert Louis-Dreyfus σε μια πτήση το 1988

Η Margarita Louis-Dreyfus είναι μία από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο με περιουσία που ανέρχεται στα 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όμως, η ρωσικής καταγωγής επιχειρηματίας, που ονομάστηκε «τσαρίνα» από τον γαλλικό Τύπο, δεν ήταν πάντα τόσο πλούσια.

Η ζωή της άλλαξε εντελώς όταν γνώρισε τον σύζυγό της Robert Louis-Dreyfus σε μια πτήση το 1988. Η πρώην πωλήτρια έγινε μια μητέρα και νοικοκυρά.

Αλλά όταν ο Robert Louis-Dreyfus πέθανε από λευχαιμία λίγα χρόνια αργότερα, η ζωή της ανετράπη και πάλι, όταν ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας και συνάντησε έναν νέο συνεργάτη, τον πρώην επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας.

Ρίξτε μια ματιά στην απίστευτη ζωή της

Η Margarita Louis-Dreyfus γεννήθηκε στο Λένινγκραντ της Ρωσίας, στις 1 Ιουλίου το 1962.

Οι γονείς της πέθαναν σε ένα σιδηροδρομικό ατύχημα όταν εκείνη ήταν επτά ετών. Ανατράφηκε κυρίως από τον παππού της, Leonid Bogdanov, ο οποίος φρόντισε να σπουδάσει. Η Margarita σπούδασε νομικά στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας. Το 1985 ο Leonid Bogdanov πέθανε.

Απέκτησε και πτυχίο Οικονομικών από το Ινστιτούτο του σοβιετικού Εμπορίου του Λένινγκραντ.

Μετά το πανεπιστήμιο εργάστηκε ως πωλήτρια για εξοπλισμό σκάφους για την Latron AG.

Ύστερα από έναν ήδη αποτυχημένο γάμο, το 1988 σε μια πτήση από Ζυρίχη προς Λονδίνο, γνώρισε τον Robert Louis-Dreyfus.

Ο Robert μεγάλωσε στο Παρίσι, από μια πλούσια και μορφωμένη οικογένεια. Ο ίδιος ήταν κακός μαθητής.

Αλλά ήταν καλός στο πόκερ. Αφότου εξασφάλισε μια θέση στο Harvard Business School με μια παρουσίαση για τις εμπειρίες του κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Έξι Ημερών, κατάφερε να φοιτήσει εκεί από τα κέρδη του στο πόκερ.

Έκανε τη δική του περιουσία διασώζοντας προβληματικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των αθλητικών ειδών Adidas και της διαφημιστικής εταιρείας Saatchi & Saatchi. Στη φωτογραφία στα αριστερά υπογράφει μια σύμβαση το 1999, με τον επικεφαλής του Ράγκμπι της Νέας Ζηλανδίας, Rob Fisher.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1992 και η Margarita έγινε μια σύζυγος, μητέρα ζώντας στην Ελβετία. Το ζευγάρι έχει τρία παιδιά.

Ο Robert μεγάλωσε την περιουσία του μέσα από διάφορες επιχειρηματικές κινήσεις. Έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος της Olympique de Marseille, μια διάσημης γαλλικής ομάδας ποδοσφαίρου, το 1996.

Το 2000, εντάχθηκε στο οικογενειακή επιχείρηση, που ειδικεύεται στον τομέα της γεωργίας, την Louis-Dreyfus Group, η οποία ιδρύθηκε από τον προπάππου του το 1851.

Ωστόσο, το 2009 ο Robert Louis-Dreyfus πέθανε σε ηλικία 63 ετών από λευχαιμία.

Πριν από το θάνατό του, ο Robert δημιούργησε ένα ίδρυμα, το Akira BV για να κρατήσει το μερίδιό του στο Louis-Dreyfus Commodities. Ονόμασε την Margarita διαχειρίστρια της ιδιωτικής εταιρίας, που εδρεύει στο Άμστερνταμ.

Από το θάνατο του συζύγου της, χρειάστηκε να αγωνιστεί για να κερδίσει το σεβασμό στις εταιρείες που ήλεγχε.

Κατά τη διάρκεια της ως πρόεδρος της Marseille φέρεται να αρνήθηκε εξαγορά από τον Σαουδάραβα δισεκατομμυριούχο πρίγκιπα, Alwaleed.

Η προσωπική της ζωή είδε το φως της δημοσιότητας, όταν γνώρισε τον Philipp Hildebrand, το 2013, τον αντιπρόεδρο της BlackRock και πρώην πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας.

Εδώ παρακολουθώντας αγώνα με την Christine Lagarde.

Και με τον Nicholas Sarkozy.

Στις 21 Μαρτίου, η Louis Dreyfus επιβεβαίωσε ότι η Margarita γέννησε δίδυμα κορίτσια. «Η μητέρα και τα μωρά είναι καλά, δήλωσε η εταιρεία. Ωστόσο, δεν αναφέρεται ο πατέρας.

Exit mobile version