search icon

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Μεν. Μακρυγιάννης: Η εντυπωσιακή διείσδυση στην αγορά της Bewise και οι μεγάλοι στόχοι

Η Bewise, μία εταιρεία που ιδρύθηκε μόλις τον Αύγουστο του 2018 αλλά μέσα σε μερικούς μήνες έχει καταφέρει να υλοποιήσει 124 έργα, σε 69 πελάτες και σε κλάδους όπως το λιανεμπόριο, ο χρηματοπιστωτικός τομέας και η ναυτιλία

Του Στέλιου Μορφίδη

Από τη μία η κρίση στη χώρα και από την άλλη οι καταιγιστικές εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας με φόντο τα βήματα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό, η αναδιάρθρωση στην αγορά πληροφορικής στη χώρα έχει δημιουργήσει χώρους για νέες ανερχόμενες δυνάμεις.

Μία απ’ αυτές φαίνεται ότι είναι η Bewise, μία εταιρεία που ιδρύθηκε μόλις τον Αύγουστο του 2018 αλλά μέσα σε μερικούς μήνες έχει καταφέρει να υλοποιήσει 124 έργα, σε 69 πελάτες και σε κλάδους όπως το λιανεμπόριο, ο χρηματοπιστωτικός τομέας και η ναυτιλία! Μάλιστα η εταιρεία αυτή τη στιγμή παραδίδει 15 νέα έργα ενώ ενδεικτικά ονόματα πελατών είναι οι εταιρείες, Metro AEBE, Olympia Group, Alumil, Γιώτης, ΝΕΑ ΟΔΟΣ, LAPIN HOUSE, Εκδόσεις Ψυχογιός, PUBLIC, Sunlight και ZENIΘ.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Μενέλαο Μακρυγιάννη, μία ουσιαστικά διαφοροποίηση σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι η έμφαση που δίνεται στην κατανόηση των αναγκών των πελατών, όπως και η επένδυση που έχει γίνει στο ανθρώπινο δυναμικό καθώς έχουν επιλεγεί κορυφαία στελέχη αλλά και μηχανικοί.

«Δεδομένου ότι – γενικά – οι λύσεις και τα προϊόντα στην αγορά της Πληροφορικής είναι συγκεκριμένα για όλους, όλοι κάνουν επιλογή από το ίδιο «καλάθι», αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά είναι οι υπηρεσίες boutique, ήτοι οι εστιασμένες και μελετημένες υπηρεσίες στον εκάστοτε πελάτη, ανάλογα με τις ανάγκες του», εξηγεί ο κ. Μακρυγιάννης.

Στη χρηματοδότηση και το μετοχικό της κεφάλαιο συμμετέχουν οι Χρήστος Μάγκος και Γιάννης Σαρρής από την εταιρεία Interunity. «Δεν υπάρχει αλλού τόσο μεγάλη συγκέντρωση ταλέντων», σημείωσε ο ιδρυτής της Χρήστος Μάγκος, εξηγώντας ότι αυτό που τον ώθησε να ξεκινήσει την εν λόγω εταιρεία είναι τα ταλαντούχα στελέχη που διαθέτει η Ελλάδα.

Το προφίλ της Bewise συνοψίζεται ως εξής: «ICT services boutique». Παρέχει δηλαδή λύσεις στο φάσμα του ICT, με στόχευση την ποιότητα των υπηρεσιών και στην tailor – made λύση για τον πελάτη. Συγκεκριμένα η εταιρεία παρέχει λύσεις σε 5 βασικά πεδία: λύσεις συνεργασίας (collaboration), επιχειρηματικό λογισμικό (business software), κυβερνοασφάλεια (cybersecurity), cloud & ΙΤ υποδομές και managed services. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον τομέα της κυβερνοασφάλειας όπου έχει δημιουργηθεί ειδική ομάδα που ήδη έχει σημειώσει αρκετές επιτυχίες.

Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία απασχολεί 25 άτομα, αλλά η διοίκηση της εκτιμά πως με τους ρυθμούς ανάπτυξης που καταγράφονται ως το τέλος της χρονιάς το προσωπικό θα φθάσει τα 40 άτομα.

Τα πλάνα της εταιρείας είναι αρκετά φιλόδοξα, με τον κ. Μακρυγιάννη να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο εξαγορών.

Η αρχική επένδυση ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό επενδυτικό πλάνο φθάνει στα 3 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης, η φετινή χρονιά αναμένεται να κλείσει με έναν κύκλο εργασιών της τάξεως των 2,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,4 εκατ. ευρώ θα αφορά την παροχή υπηρεσιών.

Σημειωτέον πως προς το παρόν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων προέρχεται από την ελληνική αγορά αλλά ο στόχος είναι στο προσεχές μέλλον το εξωτερικό να συνεισφέρει το 80% του κύκλου εργασιών.

«Θέλουμε πρώτα να πατήσουμε γερά στην ελληνική αγορά συνάπτοντας μακροχρόνιες συνεργασίες με όλους τους πελάτες που αποκτάμε και έπειτα να χτυπήσουμε και στο εξωτερικό», σύμφωνα με τον κ. Μακρυγιάννη.

Exit mobile version