search icon

Αγορές

Άλμα άνω του 2% στο Τόκιο – Απροσδόκητα καλά τα κινεζικά μάκρο

Οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας συνεχίζουν να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών

Μεικτά πρόσημα κυριάρχησαν σήμερα στις ασιατικές αγορές καθώς οι σινοαμερικανικές εντάσεις συνεχίζουν να αυξάνονται.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei έκανε άλμα 2,24% ενώ ο ευρύτερος Topix σημείωσε άνοδο 1,55%. Την Παρασκευή οι ιαπωνικές μετοχές είχαν χάσει περί το3%.

Στην ηπειρωτική Κίνα σημειώθηκε άνοδος, με τον Shanghai composite να κερδίζει 1,43% και τον Shenzhen component 1,62%.

Στο μεταξύ, ο δείκτης PMI Caixin/Markit για την κινεζική μεταποίηση έδειξε απροσδόκητη επέκταση για τον Ιούλιο και διαμορφώθηκε στις 52,8 μονάδες έναντι εκτίμησης του Reuters για 51,3 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng με πτώση 0,76% ενώ στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi με οριακή άνοδο 0,07%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 με οριακή πτώση 0,03%.

Συνολικά ο MSCI για τις μετοχές της Ασίας εκτός Ιαπωνίας έχασε 0,59%.

Την ίδια ώρα, οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας συνεχίζουν να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, ανέφερε την Κυριακή ότι ο πρόεδρος Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει νέες δράσεις κατά κινεζικών εταιρειών software.

Την Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε προαναγγείλει ότι θα απαγορέψει τη λειτουργία της κινεζικής εφαρμογής διαμοιρασμού βίντεο TikTok στις ΗΠΑ. Χθες η Microsoft επιβεβαίωσε ότι είναι σε συνομιλίες για την απόκτηση της TikTok στις ΗΠΑ από την κινεζική τεχνολογική εταιρεία ByteDance.

Όπως ανέφερε ο Vishnu Varathan της Mizuho Bank, η πώληση των δραστηριοτήτων της TikTok’ στις ΗΠΑ στην Microsoft θα αποτελέσει μια μικρή ανακούφιση που θα οδηγήσει ίσως σε ανοιχτή σύγκρουση ΗΠΑ και Κίνα.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η  HSBC ανακοίνωσε βουριά 65% στα προ φόρων κέρδη για το α’ εξάμηνο του 2020 και στο Χονγκ Κονγκ η μετοχή έχανε νωρίτερα 1,86%.

Exit mobile version