search icon

Αγορές

Ανοδικά η Ασία εν αναμονή των αποφάσεων της Fed

Οι αναλυτές αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα περιοριστεί στο να αξιολογήσει τις πολιτικές δράσεις που έχουν ανακοινωθεί και ενδεχομένως να δώσει διευκρινίσεις

Άνοδος σημειώθηκε στις περισσότερες ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Fed για τα επιτόκια, αργότερα εντός της ημέρας.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai composite σημείωσε άνοδο 0,26% ενώ ο Shenzhen composite ενισχυόταν νωρίτερα κατά 0,118%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng με οριακά κέρδη 0,02%.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσε άνοδο 0,72%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κέρδισε 1,51%.

Οι αγορές στην Ιαπωνία είναι κλειστές λόγω εθνικής εορτής.

Συνολικά, ο MSCI για τις μετοχές Ασίας εκτός Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,93%.

Στα εταιρικά νέα, η Samsung Electronics ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 4,9 τρισ. γουόν ($4,01 δισ.), έναντι εκτίμησης της Refinitiv για 5,1 τρισ. γουόν.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα συνολικά κέρδη αναμένεται να μειωθούν κατά το β’ τρίμηνο, ενώ ο Covid-19 αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη ζήτηση πολλών βασικών προϊόντων της.

Στο μεταξύ, η Fed αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της για τα επιτόκια και οι επενδυτές αναμένουν να μάθουν στοιχεία για τη μελλοντική πολιτική που θα ακολουθήσει στα επιτόκια καθώς η χώρα φαίνεται να πηγαίνει προς σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας της.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα περιοριστεί στο να αξιολογήσει τις πολιτικές δράσεις που έχουν ανακοινωθεί και ενδεχομένως να δώσει διευκρινίσεις

«Δεν περιμένουμε την ανάληψη δράσης από την Fed, η οποία έχει ήδη δώσει το σήμα για χαλάρωση της πολιτικής της σε προηγούμενες έκτακτες συνεδριάσεις, όπως μείωση επιτοκίων ουσιαστικά στο μηδέν, απεριόριστο QE και διάφορες διευκολύνσεις όπως παροχή ρευστότητας ή δανεισμού», αναφέρει η Mizuho Bank σε σημείωμά της.

Στην αγορά ενέργειας, οι τιμές του πετρελαίου ανακάμπτουν σήμερα μετά τις βαριές απώλειες των προηγούμενων ημερών. Νωρίτερα τα futures του μπρεντ ενισχύονταν κατά 4,35% στα 21,35 δολ/βαρέλι και του αμερικανικού αργού κατά 14,75% στα 14,16 δολ/βαρέλι.

Exit mobile version