search icon

Αγορές

Απώλειες στις ευρωαγορές λόγω διεθνών φόβων για την υγεία των τραπεζών

Νευρικότητα μεταξύ των επενδυτών μετά την πτώση των μετοχών της First Republic Bank κατά περισσότερο από 49% την Τρίτη

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς επανεμφανίζονται οι ανησυχίες για την υγεία του παγκόσμιου τραπεζικού τομέα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε πτώση 0,45% λίγο μετά το άνοιγμα, με τις μετοχές τεχνολογίας να υποχωρούν κατά 1,3% και τα οικιακά αγαθά κατά 0,83%. Αυτή την ώρα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,67%  στις 463,96 μονάδες.

Ο βρετανικός FTSE 100 με απώλειες 0,25%, ο γερμανικός DAX χάνει 0,54%, ο γαλλικός CAC 40 με πτώση 0,64%, ο ιταλικός FTSE ΜΙΒ χάνει 0,72% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 υποχωρεί κατά 0,43%.

Η βρετανική τράπεζα Standard Chartered ανακοίνωσε αύξηση 21% στα κέρδη προ φόρων, πάνω από τις εκτιμήσεις. Ωστόσο, οι μετοχές υποχωρούσαν ελαφρώς στις πρώτες συναλλαγές, ενώ ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος σημείωνε πτώση 0,5%.

Εν τω μεταξύ, οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού κινούνταν σε μεικτό πρόσημο μετά την αναζωπύρωση των τραπεζικών φόβων στη Wall Street.

Αυτό συνέβη μετά την πτώση των μετοχών της First Republic Bank κατά περισσότερο από 49% την Τρίτη, αφού η περιφερειακή τράπεζα δημοσίευσε τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματά της τη Δευτέρα, λέγοντας ότι οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 40% στα 104,5 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο.

Η ανακοίνωση άσκησε πιέσεις στις αμερικανικές αγορές χθες, αν και τα futures των αμερικανικών μετοχών αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Διαβάστε ακόμη

Islalink- Fiera: Τα εγκαίνια του project IONIAN και οι επενδύσεις 150+ εκατ. ευρώ στην Ελλάδα (pics)

Παν. Μονεμβασιώτης: Το νέο εργοστάσιο, οι εξαγορές και τα καινούργια πρότζεκτ της Βενέτης

Qair: Εγκαίνια για το εργοτάξιο πλωτών ανεμογεννητριών στη Γαλλία (pic)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version