search icon

Αγορές

ΧΑ: Συνεχίζονται οι απώλειες – Κύμα ρευστοποιήσεων

Οι επενδυτές και σήμερα ρευστοποιούν θέσεις κατά κύριο λόγο στις τραπεζικές μετοχές με την ΠΕΙΡ, η οποια ανακοίνωσε σήμερα πρόγραμμα εθελουσίας

ÊôÞñéï Åëëçíéêïý ×ñçìáôéóôçñßïõ Áèçíþí, ÐÝìðôç 25/1/2018. (EUROKINISSI/ÓÙÔÇÑÇÓ ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ)

Συνεχίζει και σήμερα η υποχώρηση του Ελληνικού χρηματιστηρίου με τον Γενικό δείκτη να σημειώνει πτώση 1,95% στις 553 μονάδες. Οι επενδυτές και σήμερα ρευστοποιούν θέσεις κατά κύριο λόγο στις τραπεζικές μετοχές με την ΠΕΙΡ, η οποια ανακοίνωσε σήμερα πρόγραμμα εθελουσίας, να υποχωρεί κατά 9,75% στα 0,5886 και να πλησιάζει τα ιστορικά χαμηλά της, η ΑΛΦΑ να υποχωρεί κατά 4,39% και η ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ να υποχωρούν κατά 1,72% και 3,45% αντίστοιχα.

Στον δείκτης Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης τις μεγαλύτερες απώλειες τις καταγράφουν οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με πτώση 3,5% και 3% αντίστοιχα και ακολουθούν ΜΠΕΛΑ, ΑΡΑΙΓ, ΕΧΑΕ, ΜΥΤΙΛ και ΔΕΗ με πτώση άνω του 2%. Σε θετικό έδαφος μόνο τέσσερις μετοχές, ΣΑΡ, ΒΙΟ, ΕΥΔΑΠ και ΟΤΕ.

Ο τζιρος των συναλλαγών στα 9,9 εκατομμύρια ευρώ. Τεχνικά τώρα η επόμενη στήριξη του Γενικού Δείκτη είναι στο εύρος των 510 με 495 μονάδων περιοχή η οποια θα πρέπει να βγάλει ισχυρή αντίδραση. Στον δε τραπεζικό δείκτη δεν υπάρχει μετά τα συνεχόμενα νέα χαμηλά που καταγράφει κάποια στήριξη εκτός την ψυχολογική των 200 μονάδων.

Exit mobile version