search icon

Αγορές

Διατήρησε το θετικό μομέντουμ το ευρώ, υπό συνεχή πίεση το δολάριο

Ο δείκτης του δολαρίου έναντι της ομάδας 6 κύριων νομισμάτων υποχώρησε 0,3% στο 96,21

Ανοδικά κινήθηκε και χθες το ευρώ έναντι του δολαρίου, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε το αμερικανικό νόμισμα στις αρχές της συνεδρίασης να διαφύγει από το αρνητικό κλίμα του τελευταίου διαστήματος.

Ο δείκτης του δολαρίου έναντι της ομάδας 6 κύριων νομισμάτων υποχώρησε 0,3% στο 96,21.

Έναντι του γιουάν το δολάριο κράτησε αντιστάσεις με την ισοτιμία να ξεπερνάει χθες τα 7 γιουάν ανά δολάριο και να διαμορφώνεται στο 7,0185, ενώ έναντι του ιαπωνικού γιεν η ισοτιμία υποχώρησε 0,1% στο 107,17.

Χθες υπήρξε μια προτίμηση από πλευράς Ευρωπαίων επενδυτών για περιουσιακά στοιχεία με λιγότερο ρίσκο, με αποτέλεσμα αρχικά να στραφούν στο αμερικανικό νόμισμα, στη συνέχεια όμως η απελευθέρωση των μακροοικονομικών στοιχείων της Ευρωζώνης ευνόησαν το ευρώ, επαναφέροντάς το στην τροχιά ανόδου που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα.

Η βιομηχανική παραγωγή τον Μάιο αυξήθηκε κατά 12,4% έναντι βουτιάς -18,2% τον προηγούμενο μήνα, ενώ το οικονομικό κλίμα τον Ιούλιο βελτιώθηκε με τον δείκτη του ινστιτούτου ZEW να ανεβαίνει στις 59,6 μονάδες, από 58,6 μονάδες.

Η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου ενισχύθηκε 0,5% στο 1,1400 παραμένοντας κοντά στο υψηλό μηνός στο οποίο αναρριχήθηκε τη Δευτέρα.

Κέρδη 0,4% σημείωσε το ευρώ σε σχέση και με το γιεν, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 122,16.

Έναντι της βρετανικής στερλίνας το ευρώ κατοχύρωσε τα κέρδη 0,9% της Δευτέρας, προσθέτοντας επιπλέον 0,5% χθες, στις 0,9070 πέννες, ένα υψηλό εβδομάδος.

Η λίρα δέχθηκε πιέσεις από τα στοιχεία για το βρετανικό ΑΕΠ τον Μάιο, το οποίο ναι μεν σημείωσε άνοδο 1,8% σε μηνιαία βάση, έναντι της συρρίκνωσης ρεκόρ 20,8% τον Απρίλιο, ωστόσο η επίδοση ήταν πολύ κατώτερη των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Έναντι του δολαρίου η ισοτιμία παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη στο 1,2557 δολάριο.

Exit mobile version