search icon

Αγορές

Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωαγορές μετά το χθεσινό sell off

Ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 δείχνει να σταθεροποιείται σήμερα μετά τις χθεσινές απώλειες 2,3% που είχαν ως συνέπεια να εξαφανιστούν 180 δισ. χρηματιστηριακής αξίας από τις μετοχές

Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τη χθεσινή «βουτιά», καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν στενά την εξέλιξη του κοροναϊού που έπληξε τα διεθνή χρηματιστήρια.

Ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 δείχνει να σταθεροποιείται σήμερα με άνοδο 0,48%  στις 415,97 μονάδες μετά τις χθεσινές απώλειες 2,3% που είχαν ως συνέπεια να εξαφανιστούν 180 δισ. ευρώ χρηματιστηριακής αξίας από τις μετοχές. Οι μετοχές του βιομηχανικού κλάδου σημειώνουν άνοδο 0,6%, ενώ οι περισσότεροι κλάδοι και οι μεγαλύτεροι δείκτες είναι σε θετικό έδαφος.

Ο βρετανικός FTSE100 σημειώνει κέρδη 0,48%, ο γερμανικός DAX με άνοδο 0,43%, ο γαλλικός CAC40 ενισχύεται κατά 0,59%, ο ιταλικός FTSE MIB με άνοδο 0,69% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 ενισχύεται κατά 0,57%.

Οι μετοχές σημείωσαν τις προηγούμενες ώρες βαριές απώλειες μετά την επιβεβαίωση 106 θανάτων στις Κίνα από τον κοροναϊό. Τα κρούσματα ανέρχονται σε 4.515 και εντοπίζονται σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.
Νωρίτερα, οι μετοχές στην Ασία υποχώρησαν με τις μεγαλύτερες απώλειες στον νοτιοκορεατικό Kospi  που έχασε 3,2% και τον Straits Times στη Σιγκαπούρη που υποχώρησε κατά 2,59%.

Πίσω στην Ευρώπη, στο επίκεντρο βρίσκεται το Brexit καθώς η Βρετανία αναμένεται να αποχωρήσει από την ΕΕ την Παρασκευή, οπότε και ξεκινά μια μεταβατική περίοδος κατά την οποία και οι δυο πλευρές θα πρέπει να καταλήξουν σε μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου εντός του 2020.

Exit mobile version