search icon

Αγορές

Επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στη νομισματική πολιτική

Oι επενδυτές αξιολογούν το οικονομικό outlook και την πιθανότητα για μεγαλύτερη σύσφιξη από την αμερικανική Federal Reserve

Σε αρνητικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές αξιολογούν το οικονομικό outlook και την πιθανότητα για μεγαλύτερη σύσφιξη από την αμερικανική Federal Reserve.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει απώλειες  0,51%  στις 459,95 μονάδες, με τους περισσότερους δείκτες να είναι στο κόκκινο. Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές του κλάδου λιανικής με πτώση 2%. O Stoxx600 χθες έκλεισε με άνοδο.

Στους επιμέρους δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 με πτώση 0,32%, όπως και ο DAX στη Φρανκφούρτη, στο Παρίσι ο CAC 40 με απώλειες 0,25%, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει οριακά 0,03% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με πτώση 0,55%.

Στο μεταξύ, το βρετανικό ΑΕΠ σημείωσε συρρίκνωση κατά το δ’ τρίμηνο του 2022, αποφεύγοντας οριακά την ύφεση. Η Τράπεζα της Αγγλίας την περασμένη εβδομάδα είχε προβλέψει ότι η χώρα ίσως μπει σε μια ρηχή αλλά μακροχρόνια ύφεση κατά το α’ τρίμηνο του 2023.

Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ανέφερε ότι, αν και ο αμερικανικός πληθωρισμός δείχνει να αποκλιμακώνεται, τα επιτόκια μπορεί να συνεχίσουν να αυξάνονται, ενώ πολλοί ομιλητές στην Fed επανέλαβαν ότι ο κύκλος των αυξήσεων ενδέχεται να συνεχιστεί.

Διαβάστε ακόμη

Ζελένσκι στο Der Spiegel: Ο Πούτιν είναι δράκος που δε θα χορτάσει ποτέ την πείνα του

Minoan Lines: Αίτημα για αναβολή εκτέλεσης δρομολογίων στα Χανιά έως τον Οκτώβριο του 2023

Συντάξεις Μαρτίου: Nωρίτερα η πληρωμή τους λόγω της Καθαράς Δευτέρας

Exit mobile version