search icon

Αγορές

Αισιοδοξία στις ευρωαγορές

Ο πρόεδρος της Dallas Federal Reserve, Robert Kaplan, δήλωσε ότι θα ήθελε να αποφευχθεί μια μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο

Οι ευρωπαϊκές αγορές διαπραγματεύθηκαν σε θετικό έδαφος την Παρασκευή στο άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές περιμένουν την ομιλία του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, αργότερα σήμερα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,5% στις αρχές της συνεδρίασης, με τον τεχνολογικό τομέα να ενισχύεται κατά 1% καθώς σχεδόν όλοι οι τομείς και τα μεγάλα χρηματιστήρια διαπραγματεύονται σε θετικό έδαφος.

Ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,64%, ο γερμανικός DAX κατά 0,59%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 0,50%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 0,54% και ο ισπανικός IBEX 35 0,69%.

Η ομιλία του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ θα συγκεντρώσει τα βλέμματα των επενδυτών για στοιχεία όσον αφορά την πορεία των αμερικανικών επιτοκίων τους επόμενους μήνες, με φόντο και τις συνεχείς παρεμβάσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος προκάλεσε αίσθηση στην αρχή της εβδομάδας, ζητώντας από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να μειώσει κατά 100 μονάδες βάσης τα επιτόκια της.

Το Σάββατο ξεκινά στην Γαλλία η Σύνοδος των G7 με την συμμετοχή της Βρετανίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία αναμένεται να καταλήξει χωρίς συμφωνία για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Exit mobile version