search icon

Αγορές

Ευρωαγορές: Ανάκαμψη μετά τη χθεσινή πτώση

Η χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ φαίνεται πως απομάκρυνε από το προσκήνιο τις ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία της πανδημίας και τον τρόπο που επιδρά στην οικονομική ανάκαμψη

Κέρδη κατέγραψαν τα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια στον απόηχο της χθεσινής απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αλλαγή του στόχου για τον πληθωρισμό.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο κατά 1,3% στις 457.67 μονάδες.

Ο βρετανικός FTSE 100 με το ίδιο ποσοστό ανόδου έκλεισε στις στις 7.121 μονάδες. Ο γερμανικός DAX σημείωσε κέρδη κατά 1,73% στις 7.687 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έκλλεισε στις 6.529 μονάδες καταγράφοντας ισχυρή άνοδο κατά 2,07%.

Ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε άνοδο κατά 1,67% στις 25.051 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX35 έκλεισε με άνοδο 1,46% στις 8.776 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας ξεχώρισαν τα στοιχεία για την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας με ρυθμό 0,8% τον Μάιο, έναντι του 2% που είχε καταγράψει τον προηγούμενο μήνα. Ήταν ο τέταρτος διαδοχικός μήνας επέκτασης, ωστόσο ο ρυθμός ανάπτυξης απείχε από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν αύξηση κατά 1,5% .

Σε επίπεδο μετοχών ξεχώρισε η Porsche με άλμα 6,1% που την οδήγησε στην κορυφή του Stoxx 600, ενώ η Demant υποχώρησε κατά 9,3%.

Διαβάστε ακόμα: 

Χρηματιστήριο: Σταμάτησε η «κατρακύλα» – Ανοδική αντίδραση με σηματωρό την Alpha Bank

Εσθήρ Λεβή: Πώς η «Mrs Bodyline» έχασε το σπίτι στη Φιλοθέη

Ματαιώθηκε ο πλειστηριασμός για τα «μουσειακά» αεροσκάφη του Ελληνικού

Exit mobile version