search icon

Αγορές

Ευρωαγορές: Ανοδικές τάσεις στο κλείσιμο μίας αποδοτικής εβδομάδας

Τα τριμηνιαία αποτελέσματα για τις εταιρείες του STOXX 600 είναι καλύτερα από το αναμενόμενο

Ανοδικά κινήθηκαν ως επί το πλείστον τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, παρά την αναζωπύρωση των φόβων για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, καθώς η μετάδοση του κορωνοϊού επιδεινώνεται κι ενώ η ευρωπαϊκή ήπειρος βαδίζει προς τους χειμερινούς μήνες.

Ο Euro STOXX 600 έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,01%, με τους κυριότερους κλάδους να κλείνουν με μικτά πρόσημα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης έχει καταγράψει κέρδη σχεδόν 12,5% τις τελευταίες δύο εβδομάδες και βρίσκεται σε τροχιά να καταγράψει τον καλύτερο μήνα στην ιστορία του.

Από την αρχή του έτους ο STOXX 600 βρίσκεται περί του 7% χαμηλότερα, σε αντίθεση με τον S&P 500 ο οποίος στη διάρκεια του έτους καταγράφει κέρδη 9,5%.

Σήμερα ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γιενς Σπαν δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να πει εάν οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα θα πρέπει να παραταθούν πέραν του Νοεμβρίου, ενώ ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέχ ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει χαλάρωση για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Εντούτοις τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη και Παρίσι δεν επηρεάστηκαν και έκλεισαν με κέρδη 0,18% και 0,33% αντίστοιχα, ενώ αντιθέτως ο λονδρέζικος FTSE 100 ήταν ο μοναδικός από τους κυριότερους ευρωπαϊκούς δείκτες που σημείωσε απώλειες της τάξεως του 0,36%.

Συνολικά, τα τριμηνιαία αποτελέσματα για τις εταιρείες του STOXX 600 είναι καλύτερα από το αναμενόμενο, με το 68% των εταιρειών που έχουν αναφέρει αποτελέσματα μέχρι στιγμής να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Διαβάστε περισσότερα

Έκτακτο επίδομα για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα

Ο κορωνοϊός κλονίζει και την εγχώρια βιομηχανία μινκ

Κορωνοϊός – ΜΕΘ: Στο 73% ανήλθε η πληρότητα σε όλη τη χώρα

 

Exit mobile version