search icon

Αγορές

Ευρωαγορές: Μικρές μεταβολές με το βλέμμα σε εμβόλια και ΗΠΑ

Οι επενδυτές παρακολουθούν παράλληλα τη νέα πολιτική διαμάχη στις ΗΠΑ για το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης που θα λάβουν οι Αμερικανοί στο πλαίσιο του πακέτου οικονομικής τόνωσης

Με μικρές μεταβολές κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Τετάρτης, με τους επενδυτές να αξιολογούν τις τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο των εμβολίων, ενώ η Βρετανία ενέκρινε το εμβόλιο για την COVID-19 που έχουν αναπτύξει η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ενώ τα στοιχήματα για μεγαλύτερη δημοσιονομική στήριξη της αμερικανικής οικονομίας και οι προσπάθειες μαζικών εμβολιασμών προκάλεσαν ελπίδες για ισχυρότερη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας το επόμενο έτος.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 σημείωνε κέρδη 0,1% στις 10.10 (ώρα Ελλάδας), κινούμενος κοντά στο υψηλό επίπεδο 10μήνου που σημειώθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση. Η μετοχή της AstraZeneca σημείωνε άνοδο 1,3%, έχοντας αυξηθεί 3,3% νωρίτερα εν αναμονή της είδησης. Η φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι η έγκριση αφορά το σύστημα των δύο δόσεων και ότι το εμβόλιο εγκρίθηκε για χρήση για έκτακτη προμήθεια καθώς η Βρετανία αντιμετωπίζει μία νέα, πιο μεταδοτική μετάλλαξη του ιού.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει οριακές μεταβολές στις 13.761,73 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 υποχωρεί 0,05% στις 5.609,21 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,1% στις 6.609,73 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει μικρά κέρδη 0,1%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,04%.

Την επενδυτική προσοχή συγκέντρωσε και η ανακοίνωση της κινεζικής στατιστικής αρχής ότι αναθεώρησε καθοδικά τη μέτρηση του ΑΕΠ του 2019 στο 6,0%, από 6,1% προηγουμένως.

Οι επενδυτές παρακολουθούν παράλληλα τη νέα πολιτική διαμάχη στις ΗΠΑ για το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης που θα λάβουν οι Αμερικανοί στο πλαίσιο του πακέτου οικονομικής τόνωσης που πέρασε πρόσφατα από το Κογκρέσο.

Διαβάστε ακόμη:

MyDATA: Προς παράταση η έναρξή του – Τι λέει το ρεπορτάζ του newmoney

Entersoft: Ενισχύει τη θέση της στα logistics με την εξαγορά της Optimum

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Στα σκαριά ο ανάδοχος για το mega project των 200 MW στην Κοζάνη

Exit mobile version