search icon

Αγορές

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές – Παγκόσμια ώθηση από το ράλι της Wall Street

Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν ισχυρά κέρδη χθες, καθώς οι επενδυτές πόνταραν στα ισχυρά εταιρικά κέρδη εικάζοντας ότι η αγορά θα αρχίσει να ανακάμπτει από εδώ και στο εξής

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, μετά το χθεσινοβραδινό ράλι στην Wall Street που πυροδότησε θετική αντίδραση και στις ασιατικές αγορές νωρίτερα σήμερα.

Ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,31% στις 424,74 μονάδες , με τον κλάδο πρώτων υλών να ενισχύεται κατά 1%. Ολοι οι κλαδικοί δείκτες σημειώνουν άνοδο.

Ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,48%, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,26%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,29%, ο ιταλικός FTSE MIB με απώλειες 0,51% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με ήπια πτωση 0.09%.

Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν ισχυρά κέρδη χθες, καθώς οι επενδυτές πόνταραν στα ισχυρά εταιρικά κέρδη εικάζοντας ότι η αγορά θα αρχίσει να ανακάμπτει από εδώ και στο εξής.

Αλμα έκαναν οι ασιατικοί δείκτες, με τα μεγαλύτερα κέρδη να καταγράφονται στο χρηματιστήριο του Τόκιο όπου ο Nikkei κέρδισε 1,67%.

Παράλληλα, υπήρξαν αναφορές ότι Ρωσία και Ουκρανία είναι κοντά σε συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών και ότι ο αγωγός Nord Stream 1 θα ξαναρχίσει εξαγωγές αερίου σύμφωνα με το πρόγραμμα, μετά την ολοκλήρωση της συντήρησής του.

Αύριο Πέμπτη, τα βλέμματα θα στραφούν στην απόφασης της ΕΚΤ για τα επιτόκια, όπου αναμένεται η πρώτη αύξηση μετά απο 11 χρόνια. Παράγοντες πάντως που εμποδίζουν τη μεγάλη άνοδο των δεικτών εξακολουθούν να είναι η επιβράδυνση της ανάπτυξης, ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι ανησυχίες για τις προμήθειες ενέργειας. Σήμερα στο επίκεντρο βρίσκονται οι εξελίξεις στην Ιταλία, όπου ο Μάριο Ντράγκι μιλά ενώπιον της Γερουσίας και αναμένεται η ψήφιση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του.

Διαβάστε ακόμη:

Φωτιά στην Πεντέλη: Μέχρι τα Κύθηρα έφτασε ο καπνός – Ανέβηκε η θερμοκρασία κατά 15 βαθμούς

ΕΔΑ Αττικής: Αποκαταστάθηκε η διαρροή φυσικού αερίου στην Παλλήνη

Ξεκινά η δημόσια προσφορά για το ομόλογο της CPLP Shipping

 

Exit mobile version