search icon

Αγορές

Υποχωρούν οι ευρωαγορές – Ανησυχίες για το outlook της οικονομίας

Οι περιορισμένες απώλειες για τις ευρωαγορές ακολουθούν τις απώλειες που καταγράφηκαν και στις άλλες αγορές

Σε αρνητικό πρόσημο οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς το κλίμα παραμένει ευμετάβλητο διεθνώς, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στις προοπτικές της οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,87% στις 412,58 μονάδες με τον κλάδο αυτοκινήτου να χάνει 2%, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες, ενώ όλοι οι μεγάλοι δείκτες είναι στο κόκκινο. Οι μετοχές του κλάδου πετρελαίου και φυσικού αερίου σημειώνουν αύξηση 0,8%.

Ο βρετανικός FTSE 100 με πτώση 0,52%, ο γερμανικός DAX χάνει 1,28%, o γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,79%, o ιταλικός FTSE MIB με πτώση 1,01%, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 χάνει 1,05%.

Οι περιορισμένες απώλειες για τις ευρωαγορές ακολουθούν τις απώλειες που καταγράφηκαν και στις άλλες αγορές. Νωρίτερα στην Ασία σημειώθηκαν απώλειες με οδηγό το Χονγκ Κονγκ, όπου ο Hang Seng υποχώρησε κατά σχεδόν 2%.

Τα αμερικανικά futures σημειώνουν μικρές απώλειες στον απόηχο των χθεσινών απωλειών, μετά και τα απογοητευτικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη που υποχώρησε στις 98,7 μονάδες, έναντι πρόβλεψης για 100.

Στο μεταξύ, ο πληθωρισμός στην Ισπανία ξεπέρασε το 10% για πρώτη φορά από το 1985, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία. Ο ετήσιος πληθωρισμός ενισχύθηκε στο 10,2% από 8,7% τον Μάιο και πάνω από την πρόβλεψη του Reuters για 9%.

Διαβάστε ακόμη:

Σταϊκούρας: Οι κυβερνητικές κινήσεις για ένα νέο μοντέλο βιώσιμης χρηματοδότησης

ΕΕ: Βάζει «τέλος» στα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2035

EFE: Η Ελλάδα με αφετηρία την Αλόννησο διαφημίζει το πρώτο υποβρύχιο μουσείο

Exit mobile version