search icon

Αγορές

Υποχωρούν οι ευρωαγορές μετά τα ιστορικά υψηλά

Οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες περνούν σε οριακά αρνητικό έδαφος

Συγκρατημένες απώλειες σημειώνουν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αναζητώντας κατεύθυνση μετά τα χθεσινά ιστορικά υψηλά.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 καταγράφει οριακή άνοδο 0,03% στις 436,97 μονάδες με τις μετοχές του κλάδου ασφάλισης να υποχωρεί κατά 0,5% καθώς οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες περνούν σε οριακά αρνητικό έδαφος.

Ο βρετανικός FTSE 100 με απώλειες 0,23%, o γερμανικός DAX χάνει 0,16%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,15%, ενώ στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIBμε άνοδο 0,17%  και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 υποχωρεί κατά 0,49%.

Νωρίτερα, οι αγορές στην περιφέρεια Ασίας – Ειρηνικού κινήθηκαν κυρίως σε αρνητικό έδαφος μετά το κλείσιμο του S&P 500 σε επίπεδα ρεκόρ, μετά τις ανακοινώσεις της Fed.

O επικεφαλής της Τζερόμ Πάουελ αποκάλεσε την οικονομική ανάκαμψη «άνιση» και υποδήλωσε ότι η νομισματική πολιτική θα παραμείνει χαλαρή μέχρι να επιτευχθεί μια πιο ισχυρή ανάκαμψη. Αυτό προκάλεσε πτώση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Στα εταιρικά νέα, ο ισπανικός όμιλος υποδομών ACS εξέφρασε ενδιαφέρον να πάρει μερίδιο στη μονάδα αυτοκινητοδρόμων της  Atlantia, όπως ανακοίνωσε ο ιταλικός κολοσσός την Πέμπτη.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται τα προβλήματα με το εμβόλιο της AstraZeneca. Αυστραλία, Φιλιππίνες και η Αφρικάνική Ένωση περιόρισαν ή ανέστειλαν τις αγορές του εν λόγω εμβολίου εξαιτίας φόβων που σύνδεσή του με την εμφάνιση θρομβώσεων και αυτό, παρά την παγκόσμια έλλειψη σε εμβόλια.

Στα μάκρο της ημέρας, η γερμανική βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 1,6% τον Φεβρουάριο σε μηνιαία βάση.

Διαβάστε ακόμη:

Βρετανοί τουρίστες για διακοπές από 17 Μαΐου – Στην «πράσινη λίστα» μπαίνει η Ελλάδα

Ελαστικό ωράριο: Οι αλλαγές σε υπερωρίες και 8ωρο

Βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων: Από σήμερα σε ισχύ για 14 ημέρες

Exit mobile version