search icon

Αγορές

Υποχωρούν και πάλι οι ασιατικές αγορές

Κάποιοι αναλυτές δήλωσαν ότι το sell-off στις μετοχές υποδηλώνει «βαθιά ανησυχία» μεταξύ των επενδυτών

Οι αγορές της Ασίας υποχώρησαν κατά κύριο λόγω την Τετάρτη, μετά και τη χθεσινή πτώση της Wall Street εν μέσω φόβων για μια παγκόσμια ύφεση.

Κάποιοι αναλυτές δήλωσαν ότι το sell-off στις μετοχές υποδηλώνει «βαθιά ανησυχία» μεταξύ των επενδυτών.

Παράλληλα, οι επιθετικές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου για την Κίνα επανέφεραν στο προσκήνιο την γεωπολιτική αβεβαιότητα.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε 0,28%, με το βασικό δείκτη Topix να χάνει 0,61%.

Στους μεγάλους χαμένους της σημερινής συνεδρίας είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες, με την Nissan να χάνει 1,69%, την Mazda να σημειώνει απώλειες 3,48%, ενώ η Toyota ανέκτησε μέρος των αρχικών της απωλειών.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi διαπραγματεύτηκε υψηλότερα έως και 0,22% και ο Kosdaq ενισχύθηκε κατά 1,47%.

Οι κινεζικοί δείκτες έχασαν επίσης, με τον Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα να υποχωρεί κατά 0,08%, ενώ οριακές απώλειες ανάλογου ύψους καταγράφει και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ.

Ο ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε απώλειες της τάξης του 0,94%. Σε αρνητικό έδαφος και με απώλειες 0,95% κινήθηκε και το χρηματιστήριο της Νέας Ζηλανδίας.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ιαπωνικό γεν διαπραγματεύεται στα 106,44 δολάρια, ήτοι ελαφρώς χαμηλότερα από τα 106 δολάρια της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε χθες ότι δεν είναι έτοιμος να προχωρήσει σε μια συμφωνία με την Κίνα “εάν δεν είναι η σωστή”. Την ίδια στιγμή η κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού στην Ιταλία πυροδότησε ανησυχίες για την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Exit mobile version