search icon

Αγορές

Ισχυρή άνοδος στην Ασία – Άλμα 3,5% στο χρηματιστήριο της Σεούλ

Η Ασία ακολούθησε την τάση του Dow Jones που έκλεισε με άνοδο άνω των 400 μονάδων

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές στις συναλλαγές της Πέμπτης, μετά το χθεσινό ράλι του Dow Jones στις ΗΠΑ.

Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσε ο νοτιοκορεατικός Kospi ο οποίος έκλεισε με άνοδο 3,5%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng με άνοδο 1,48%, ενώ νωρίτερα έφτασε να ενισχύεται πάνω από 2%.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης  Nikkei κέρδισε 1,67%, καθώς η μετοχή της SoftBank ενισχύθηκε κατά σχεδόν 4%. Ο ευρύτερος Topix κέρδισε 1,31%.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai composite κέρδισε περί το 1%, ενώ ο Shenzhen component ενισχύθηκε κατά 0,648%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,83%.

Ο ευρύτερος MSCI για την περιφέρεια Ασίας – Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύθηκε 1,78%.

Άλμα πάνω από 8% έκανε η μετοχή της νοτιοκορεατικής SK Hynix, με τά την ανακοίνωση της  Nvidia ότι τα κέρδη και τα έσοδα δ’ τριμήνου ξεπέρασαν τις προβλέψεις. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Suzuki Motor σημείωσε απώλειες 3%, μετά την ανακοίνωση ότι ο πρόεδρός της Οσάμου Σουζούκι θα αποχωρήσει από τη θέση του το ερχόμενο Ιούνιο, προκειμένου να αναλάβει ως ανώτερος σύμβουλος.

Στο μέτωπο των εταιρικών κερδών, η τράπεζα Standard Chartered ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη 1,61 δισ. δολ., κάνοντας βουτιά 57% σε σχέση με έναν χρόνο πριν και χαμηλότερα από τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για 1,85 δισ. δολ. σύμφωνα με το Reuters. Ωστόσο, ο CEO, Μπιλ Γουίντερς ανέφερε ότι «το outlook είναι λαμπρό». Η μετοχή της σημείωσε απώλειες πάνω από 2% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Διαβάστε ακόμη:

Βρετανία: Παρατείνεται η χορήγηση του εβδομαδιαίου επιδόματος σε ανέργους

Τέλη κυκλοφορίας: Διορία πληρωμής μέχρι αύριο

Yalco: Tο «τέλος εποχής», το δύσκολο στοίχημα και οι ελπίδες

Exit mobile version