search icon

Αγορές

Κέρδη στην Ασία – Άλμα στην Ιαπωνία λόγω μέτρων νομισματικής χαλάρωσης

Η BoJ ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων για να αντιμετωπίσει το πλήγμα της πανδημίας στην οικονομία της χώρας, μεταξύ των οποίων η αύξηση της αγοράς εμπορικών τίτλων και εταιρικών και κρατικών ομολόγων

Ανοδικά κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, με οδηγό της ανόδου το χρηματιστήριο του Τόκιο που έκανε άλμα μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ιαπωνίας ότι θα ακολουθήσει πολιτική νομισματικής χαλάρωσης.

Ο δείκτης Nikkei σημείωσε άνοδο 2,71% στις 19,783,22 μονάδες ενώ η μετοχή της κατασκευάστριας ρομπότ Fanuc έκανε άλμα άνω του 11% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το σύνολο της χρήσης που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2020. Ο ευρύτερος Topix σημείωσε άνοδο 1,57%.

Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων για να αντιμετωπίσει το πλήγμα της πανδημίας στην οικονομία της χώρας, μεταξύ των οποίων η αύξηση της αγοράς εμπορικών τίτλων και εταιρικών και κρατικών ομολόγων. Παράλληλα, διατήρησε τον βραχυπρόθεσμο στόχο επιτοκίου στο -0,1% καθώς και τις αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων περίπου στο 0%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai composite σημείωσε άνοδο 0,37% στις 2818,93 μονάδες, ενώ ο Shenzhen composite κέρδισε περί το 0,7%. Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τα κέρδη των βιομηχανιών που σημείωσαν βουτιά 34,9%. Τα οικονομικά στοιχεία της Κίνας παρακολουθούνται στενά από την αγορά, καθώς η χώρα επέστρεψε στην παραγωγή μετά από μια περίοδο παρατεταμένου lockdown.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng με άνοδο 1,86%.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi με άνοδο 1,80% στις 1.923,03 μονάδες.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 1,5% στις 5321,40 μονάδες.

Συνολικά ο MSCI για τις μετοχές της Ασίας εκτός Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 1,56%.

Στο μεταξύ, στην αγορά ενέργειας, νέα βουτιά σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό μάλιστα να χάνει προς στιγμήν ακόμα και τα 15 δολ/βαρέλι.

Exit mobile version