search icon

Αγορές

Κέρδη στις ευρωαγορές εν μέσω αποτελεσμάτων και αβεβαιότητας για το πακέτο των ΗΠΑ

Στο επίκεντρο της προσοχής των Ευρωπαίων επενδυτών εταιορικά αποτελέσματα των Commerzbank, BMW, Deutsche Post και Allianz 

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν έναν γύρο αποτελεσμάτων μεγάλων εταιρειών, ενώ η αβεβαιότητα αυξάνεται για το πόση πρόοδος μπορεί να επιτευχθεί ένα νέο πακέτο μέτρων στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,88% στις 366,59 μονάδες, με τις μετοχές του λιανικού εμπορίου να ενισχύονται κατά 1,2%, ενώ όλοι οι δείκτες είναι σε θετικό έδαφος.

Ο βρετανικός FTSΕ 100 με άνοδο 0,94%, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 1,12%, ο γαλλικός CAC 40 με λκέρδη 1,18%, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 1,19% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 κατά 1,31%.

Τα εταιρικά αποτελέσματα συνεχίζουν να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής των Ευρωπαίων επενδυτών, μεταξύ των οποίων αυτά των Commerzbank, BMW, Deutsche Post και Allianz .

Η BMW ανακοίνωσε ζημιές €230 εκατ. για το τελευταίο τρίμηνο καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε τις πωλήσεις της. Είναι η πρώτη φορά από το 2009 που η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εμφανίζει ζημιές σε τριμηνιαίο επίπεδο.

Η Bank of Ireland ανακοίνωσε ζημιές για το α’  εξάμηνο, ενώ η γερμανική Commerzbank κατέγραψε πτώση κερδών 21% και ανακοίνωσε ότι περιμένει ζημιές για το σύνολο του 2020.

Ο γερμανικός κολοσσός χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Allianz κατέγραψε πτώση 29% στα κέρδη.

Ανοδο 19% στα λειτουργικά κέρδη β’ τριμήνου ανακοίνωσε η Deutsche Post, στα 912 εκατ. ευρώ

Πτώση εσόδων ανακοίνωσε η Coca-Cola HBC, ενώ τα κέρδη της γερμανικής αντασφαλιστικής Hannover Re υποχώρησαν κατά 39%.

Exit mobile version